Despre Otto Bock

Istoric Otto Bock

Firma s-a înfiinţat în anul 1919 de către Otto Bock la Berlin. În anul 1920 a urmat relocarea la Königsee/Turingia, iar din anii 30 s-au întocmit primele contracte ale firmei OTTO BOCK cu reprezentanţii tehnicii ortopedice. Câţiva ani mai târziu, cooperarea abia la început s-a întrerupt pentru mult timp din cauza desfășurăriilor politice. În această fază, sediul firmei OTTO BOCK se mută la Duderstadt/Saxonia Inferioară, iar centrul de producţie din Königsee se transformă în sediul producţiei pentru fotoliile rulante.

Ultimii ani din istoria firmei au fost, printre altele, presăraţi cu o expansiune puternică, diferite achiziţii interne și externe, precum și cu transformarea într-o companie multinaţională, lider in domeniul Med-Tech, cu peste 4.000 de colaboratori din domeniile Ortobionic® & Bionicmobility®, materiale tehnice, tehnologie a informaţiei precum și a comunicaţiei (ICT).

Privind în urmă la cei aproape 90 de ani din istoria firmei, putem fi mândri în ziua de astăzi deoarece pe parcursul existenţei sale, firma OTTO BOCK cunoscută ca firma care a dezvoltat industria ortopedică în lume, a ajuns la cel mai înalt nivel de calitate prin consecvenţă, strădanie, optimizarea rezultatelor din cercetare/ dezvoltare/ utilizare a tehnologiilor inovative și serviciile optime pentru clienţi. Toate cele mai sus menţionate, au creat o imagine în care pacienţii din lumea întreagă se încred.

Dezvoltarea activităţii firmei în România va avea în vedere promovarea şi dezvoltarea conceptului OTTO BOCK, a standardelor de performanţă în arta protezării şi redobândirii mobilităţii.

Otto Bock în România

OTTO BOCK ROMÂNIA, este una dintre cele mai noi filiale ale Grupului German OTTO BOCK și este rezultatul activităţii de dezvoltare a ultimilor ani, în care firma germană a lucrat intensiv pentru a-și extinde reţeaua de filiale în lume, inclusiv în noile ţări membre ale statelor EU.

În domeniul OTTO BOCK HealthCare, firma dispune de filiale in peste 40 de ţări. Prin intermediul acestor filiale, se pun la dispoziţie toate serviciile companiei iar specialiștii OTTO BOCK de pretutindeni se străduiesc să ofere serviciile cele mai performante în fiecare dintre aceste ţări.

În aceste condiţii, filiala din România, devenită operaţională din 1 ian.2008, a preluat toate operaţiunile desfășurate în piaţa de către OTTO BOCK HealthCare Duderstadt Germania.

Deci, astăzi suntem foarte bucuroși să vă aducem la cunoștinţă, faptul că s-a realizat un pas important din istoria firmei OTTO BOCK.