Ce sunt ortezele și dispozitivele de susținere?

Potrivit definiției clasice, ortezele protejează și susțin sistemul locomotor. Ortezele și dispozitive de susținere sunt dispozitive medicale prescrise de medic în cazul leziunilor și afecțiuni ale aparatului de susținere și sistemului locomotor, putând facilita vindecarea. Obiectivul este susținerea pacienților în vederea creșterii mobilității. Ortezele pot stabiliza, imobiliza și descărca corpul sau membrul afectat, sau pot oferi un ghidaj corect din punct de vedere fiziologic. Prin urmare, pozițiile defectuoase și purtarea incorectă a greutății pot fi, așadar, prevenite, contracarate sau corectate. În cazul afectării permanente, își pot menține funcțiile și pot preveni sau reduce durerea.


Orteze

Ortezele sunt disponibile pentru imobilizare, mobilizare, corecție, descărcare și stabilizare. Cu ajutorul unei orteze, o regiune corporală afectată poate fi imobilizată integral sau mobilizată într-un proces controlat. Este posibilă utilizarea ortezei pentru corectarea posturii și mișcării, de asemenea. Neuro-ortezele specializate sunt apte să compenseze funcțiile pierdute ale corpului(cum este paralizia parțială a membrelor). Aceasta include paralizia completă sau incompletă a picioarelor și brațelor, de exemplu ca urmare a unui atac vascular cerebral sau din cauza polio (poliomielită). Ortezele sunt prescrise de către medic după o examinare detaliată. În mod ideal, produsul potrivit este întotdeauna ales împreună cu medicul și tehnicianul ortoped.

Ortezele sunt de obicei fabricate utilizând materiale comparativ rigide cu elemente funcționale de susținere precum benzi, bare, atele pentru articulații.

Funcție

Ortezele și dispozitivele de susținere Ottobock sunt dezvoltate în cooperare cu tehnicieni ortopezi, medici și terapeuți, deoarece este important ca produsele să asigure efectiv terapia prescrisă de medic. Confort excelent pentru purtător, aplicarea corespunzătoare și selecția materialelor au, de asemenea, o influență decisivă asupra nivelului de funcționalitate. Ottobock implementează cele mai înalte standarde de calitate cu privire la toate aceste cerințe.

Design

Firește, funcționalitatea ortezelor și a dispozitivelor de susținere este pe primul loc. Totuși, s-a demonstrat că acceptul de a purta un produs pe o perioadă mai îndelungată este mai mare atunci când aspectul este, de asemenea, atractiv. La Ottobock, designerii sunt întotdeauna incluși în dezvoltarea unui nou produs. Numeroase orteze și dispozitive de susținere întotdeauna recunoscute prin premii renumite pentru design, acordate de jurii independente.

Dispozitive de susținere

Principiul medical primar al dispozitivelor de susținere este acela de stabilizare a articulației. Receptorii musculari sunt, de asemenea, stimulați. Mai mult, materialele textile asigură compresia controlată a regiunilor afectate și masajul asigurat de pernițe (inserții elastice integrate în dispozitivul de susținere) ajută ameliorarea edemului, efuziunilor și hematoamelor. Dispozitivele de susținere sunt prescrise de medic sau după o examinare detaliată. În mod ideal, produsul potrivit este întotdeauna ales împreună cu medicul și tehnicianul ortoped.

Spre deosebire de orteze, dispozitivele de susținere sunt de regulă fabricate din materiale textile mai flexibile în combinație cu pernițe.

Funcție

Ortezele și dispozitivele de susținere Ottobock sunt dezvoltate în cooperare cu tehnicieni ortopezi, medici și terapeuți, deoarece este important ca produsele să asigure efectiv terapia prescrisă de medic. Confort excelent pentru purtător, aplicarea corespunzătoare și selecția materialelor au, de asemenea, o influență decisivă asupra nivelului înalt de funcționalitate. Ottobock implementează cele mai înalte standarde de calitate cu privire la toate aceste cerințe

Design

Firește, funcționalitatea ortezelor și a dispozitivelor de susținere este pe primul loc. Totuși, s-a demonstrat că acceptul de a purta un produs pe o perioadă mai îndelungată este mai mare atunci când aspectul este, de asemenea, atractiv. La Ottobock, designerii sunt întotdeauna incluși în dezvoltarea unui nou produs. Numeroase orteze și dispozitive de susținere întotdeauna recunoscute prin premii renumite pentru design, acordate de jurii independente