Sistemul ortotronic de mobilitate C-Brace®

Primul sistem mecatronic SSCO® din lume

Vă veți aminti mereu primul pas

Sistemul ortotronic de mobilitate C-Brace® este adecvat pentru utilizatorii cu paralizie completă sau incompletă a musculaturii extensoare a genunchiului. Deschide noi posibilități pentru libertatea de mișcare – bineînțeles, în funcție de condiția fizică individuală a utilizatorului.

În trecut, ortezele de paralizie se limitau la blocarea sau deblocarea articulației genunchiului. Prin conceperea noului produs C-Brace®, Ottobock oferă un sistem revoluționar care este cu un pas înainte. Datorită microprocesorului integrat, răspunde în mod inteligent situațiilor diverse în care se poate găsi utilizatorul – în timp real. Rezistența hidraulică din fazele bipodală și de pendulare este ajustată corespunzător. Ca utilizator, nu mai este nevoie să fiți atent la fiecare pas. Mersul poate deveni din nou natural – rapid sau lent, pe teren cu denivelări sau pe pante. Vă veți aminti mereu primul pas!

Orteza este personalizată pentru utilizator și garantează stabilitate maximă.

Foot component

The foot component is made of fibre-reinforced prepreg. A clamp adapter for the spring element is integrated as well.

Control buttons

The integrated control buttons are used to select the desired mode.

Spring element

Carbon or fibreglass spring with integrated ankle moment sensor.

Thigh shell

The custom thigh shell made of fibre-reinforced prepreg guarantees maximum stability with minimum weight.

Lower leg shell

The lower leg shell is made of fibre-reinforced prepreg. A clamp adapter for the spring element is integrated as well.

Joint unit

A battery and the microprocessor are integrated in the joint unit. The microprocessor processes the sensor signals and controls walking with the C-Brace® in real time. The knee angle sensor, which is also integrated in the joint unit, measures the current position of the joint every 0.02 seconds.Beneficii per ansamblu

O nouă libertate de mișcare

Atunci când mergeți lent sau rapid – fie pe un teren neted sau pe unul cu denivelări – evitați să vă împiedicați atunci când coborâți scările pas cu pas sau când îndoiți piciorul sub presiunea greutății, de exemplu atunci când vă așezați: experimentați o nouă libertate de mișcare cu ajutorul C-Brace®. Un microprocesor controlează faza de ortostatism și de pendulare, iar întregul ciclu de mers poate fi controlat dinamic și în timp real. Sistemul răspunde instantaneu în orice situație.

Un plus de siguranță în timpul mersului

C-Brace® recunoaște faza mișcării utilizatorului. Sistemele convenționale oferă doar două opțiuni: blocare – piciorul se întinde sub presiune – sau deblocare în faza de pendulare. C-Brace® răspunde în timp real. Puteți păși cu genunchiul flexat, ca în mersul normal, sau vă puteți așeza. Aceasta vă securizează, în special pe teren cu denivelări, pe pante sau atunci când este posibil să călcați greșit.

Activ în timpul liber

Credeți că nu vă mai puteți bucura de condusul mașinii sau de o plimbare relaxată cu bicicleta, alături de familie? C-Brace® vă permite o mulțime de activități. Tehnicianul poate configura moduri individuale de operare în funcție de nevoi, precum mersul cu bicicleta, pe care le puteți selecta ușor cu ajutorul butonului de control de pe C-Brace®. Lărgiți-vă raza de acțiune și bucurați-vă de activități care erau posibile doar cu anumite restricții.

Independent și mobil

Nu mai este nevoie să vă concentrați permanent asupra ortezei și a pasului următor. Planificați activitățile așa cum preferați, percepeți din nou mediul înconjurător și oamenii din jur – C-Brace® vă face mai independent și mai mobil.

Postura naturală a corpului

Mersul devine mai relaxat cu C-Brace®. În comparație cu sistemele convenționale, C-Brace® poate reduce efortul fizic în timpul mersului și ușurează solicitarea excesivă, unilaterală.

Funcționalitate

Sistemul ortotronic de mobilitate C-Brace® este primul sistem mecatronic SSCO® din lume. SSCO® – orteza pentru controlul fazei bipodale și de pendulare – este primul sistem de control al fazei de ortostatism și pendulare – așadar, al întregului ciclu de mers. Sistemul răspunde în mod inteligent la schimbarea situațiilor.

Sistemul ortezei constă în special în componente pentru coapsă, gambă și laba piciorului. Acestea sunt concepute personalizat. Un resort dinamic din fibre compozite conectează componentele labei piciorului și gambei. Aici se află integrat ceea ce se cheamă senzorul momentului gleznei. Măsoară elemente precum presiunea greutății atunci când utilizatorul pășește, sau când utilizatorul merge pe o suprafață plană sau cu denivelări. Senzorul momentului gleznei transmite aceste semnale către unitatea hidraulică a articulației genunchiului controlată prin microprocesor. Acesta, la rândul său, este încorporat în cadrul din fibră de carbon alături de componentele electronice. Aici, senzorul pentru unghiul genunchiului măsoară continuu flexia genunchiului și accelerația angulară la nivelul articulației genunchiului, de exemplu dacă utilizatorul merge încet sau lent sau dacă face pași lungi sau scurți.

Așa recunoaște sistemul ortotronic de mobilitate C-Brace®, permanent, faza mersului în care se află utilizatorul. Așadar, poate regla rezistențele hidraulice, controlând flexia și extensia articulației genunchiului.

Downloads

Întrebări frecvente


Accesorii

Produse similare