Orteza de genunchi cu cadru rigid Genu Arexa

O revenire sigură la activitățile de fiecare zi

Perfect adaptat la viața de zi cu zi

După leziuni suferite la nivelul ligamentelor genunchiului, operația este deseori inevitabilă, cel mai des afectat fiind ligamentul încrucișat anterior. După o operație sau în terapia conservativă fără intervenție chirurgicală, orteza cu cadru rigid Genu Arexa stabilizează genunchiul în timpul procesului de vindecare și previne mișcările indezirabile. Permite, de asemenea, tranziția controlată către susținerea întregii greutăți. Mobilizarea timpurie este cea mai bună cale de a vă asigura că veți putea transfera integral greutatea pe genunchi.

Medicii prescriu Genu Arexa de mai mulți ani. Designul său funcțional a primit deja numeroase premii internaționale. Ortezistul dumneavoastră îl poate adapta cerințelor dumneavoastră individuale în câțiva pași simpli. Datorită construcției sale solide și confortului deosebit pentru purtător, Genu Arexa este o alegere excelentă pentru cerințele de mobilitate de fiecare zi.

Plastic shells

The plastic shells automatically adapt to the contours of the leg when the straps are tightened, ensuring wearer comfort.

Hook-and-loop closures

Thanks to the practical hook-and-loop closures, you can place the rigid-frame orthosis on your leg and close it in comfort. This makes the orthosis especially easy to put on and take off.

Straps

To make the orthosis easy to put on and take off, the straps are numbered in the sequence they have to be fastened.

Tibia pad

The anatomically shaped tibia pad prevents pressure points on the sensitive shin and, at the same time, unwanted rotation movements (torsion). Certain areas may require special support, especially after an operation. This is why the tibia pad is height-adjustable.Beneficii per ansamblu

Siguranță după operație

După operație, transplantul nu are capacitatea de a susține prea multă greutate. Totuși, cercetările de bază indică faptul că poate fi protejat cu ajutorul ortezelor de genunchi precum Genu Arexa, în această perioadă. Medicul sau tehnicianul ortoped poate limita amplitudinea de mișcare în doar câțiva pași, apoi o poate crește. Lățimea la nivelul genunchiului este ajustabilă în mod individual, de asemenea, pentru adaptarea ortezei atunci când genunchiul se inflamează.

Aplicare mai rapidă

După o leziune, doriți să scăpați de probleme cât mai repede posibil. Cu cât mai repede puneți genunchiul în mișcare – firește, conform recomandărilor medicului – cu atât mai repede veți putea susține greutatea normal. Genu Arexa vă oferă siguranța de care aveți nevoie și reduce teama de mișcări incorecte după o leziune a ligamentului. Aceasta vă ajută să căpătați încredere în capacitatea genunchiului și vă permite să desfășurați din nou activitățile de zi cu zi, așa cum obișnuiați.

Aplicarea ortezei

În timpul utilizării zilnice, mulți pacienți apreciază, în mod special, confortul oferit de purtarea Genu Arexa. Orteza este, de asemenea, foarte ușor de aplicat și îndepărtat. Datorită așa-numitului contact frontal, nu trebuie să introduceți piciorul în interiorul ortezei de sus în jos. Tot ce trebuie să faceți este să aplicați orteza Genu Arexa pe picior și să strângeți blocatoarele. Pentru facilitarea orientării, benzile sunt, de asemenea, numerotate în ordinea în care trebuie să le fixați.

Aplicare optimă

Orteza Genu Arexa cu cadru rigid poate fi ajustată special pentru dumneavoastră. Carcasa de material plastic se adaptează automat conturului piciorului – pentru confortul deplin al utilizatorului.

Design premiat

Genu Arexa este ușor și practic invizibil sub haine datorită designului suplu care îl păstrează apropiat de corp. A primit deja numeroase premii internaționale pentru design. În 2008, a câștigat cel mai important premiu pentru design din Germania: medalia de aur la German Design Prize (Premiul german pentru design).

Program de exerciții

Atunci când nu plasați greutatea normal pe picior, după o leziune sau operație, puteți pierde forța musculară. Instabilitatea poate conduce la dificultăți în păstrarea echilibrului. Un program special de exerciții oferă sprijin pentru aplicarea Genu Arexa și ajută în mod planificat la recuperarea musculară. De asemenea, exersați echilibrul. Exercițiile încep din prima săptămână și sunt împărțite în trei etape, putând fi realizate zilnic, acasă. Cu toate acestea, este important să discutați cu medicul sau cu terapeutul dumneavoastră și să clarificați dacă vă sunt adecvate, înainte să începeți exercițiile.

Puteți găsi programul de exerciții în secțiunea de download, în broșura destinată pacientului.

Indicații

Durere de genunchi cu laxitate severă sau complexă a ligamentului și/sau senzație severă de instabilitate, cu opțiunea limitării mișcărilor.

  • Ruperea și reconstrucția ligamentului încrucișat anterior și/sau ligamentului încrucișat posterior(ruperea ligamentului încrucișat anterior și/sau posterior)
  • Instabilitatea articulației genunchiului (ligamentul încrucișat anterior, ligamentul încrucișat posterior, ligamentul lateral intern, ligamentul lateral extern)
  • Leziuni ale ligamentelor colaterale
  • Stabilizarea/limitarea mișcării după operația de menisc
  • Osteoartrita la genunchi
  • Artrita reumatoidă

Downloads

Întrebări frecvente


Produse similare

Accesorii