Orteza de gleznă Malleo TriStep

Activ mai repede, după lezarea ligamentelor glezneiBeneficii per ansamblu

Manevrare ușoară

Conform recomandărilor medicului dumneavoastră, elementele individuale funcționale și de stabilizare ale ortezei pot fi îndepărtate simplu, din trei pași. Aceasta oferă mai multă susținere individuală și diferențiată, pentru diferite stadii ale procesului de vindecare.

Antrenament practic

Programul de exerciții special conceput Malleo Move, oferă suport specific în procesul de vindecare a ligamentului. Exercițiile sunt personalizate pentru cele trei faze de vindecare. Le puteți realiza ușor acasă, dar numai potrivit indicațiilor medicului.

Imobilizare (Faza I)

Malleo TriStep imobilizează piciorul în faza de inflamare acută(între ziua 0 și 4, max. până în ziua 14). Obiectivele sunt ameliorarea durerii și reducerea inflamării piciorului. Trebuie să ridicați piciorul și să aplicați gheață în această fază. Medicul vă va oferi indicații detaliate. În această fază, trebuie să purtați Malleo TriStep cu banda de stabilizare și învelișul labei protetice. În timpul zilei, o puteți purta cu un pantof cu talpa joasă, care poate fi desfăcut larg.

Stabilizare (Faza II)

În faza de formare a țesutului nou (între ziua 4 și 28), nu trebuie să purtați învelișul labei protetice pe timpul zilei. Scopul este să continuați stabilizarea piciorului, începând încet mobilizarea acestuia. Continuați să purtați învelișul labei protetice noaptea, pentru a preveni rotația interioară a piciorului atunci când stați întins pe spate sau pe o parte. Aceasta previne o nouă ruptură a ligamentelor, în timpul nopții.

Suport (Faza III)

Faza de maturizare a țesutului începe în jurul zilei 29, astfel încât puteți purta Malleo TriStep fără banda de stabilizare și învelișul labei protetice, în funcție de indicații. Acest lucru este prevăzut pentru îmbunătățirea stabilității și a mobilității, precum și pentru coordonare și echilibru. După încheierea acestei faze, puteți continua să purtați orteza pentru a preveni apariția unei noi leziuni la nivelul ligamentelor gleznei.

Programul de exerciții Malleo Move

Programul de exerciții Malleo Move a fost dezvoltat special pentru a oferi susținere în procesul de vindecare după lezarea ligamentului. Oferă exerciții practice pe care le puteți realiza acasă, respectiv personalizate pentru cele trei faze de vindecare. În funcție de fază, exersați echilibrul sau lucrați pentru recăpătarea forței.

În orice caz, este important să consultați medicul înainte să începeți aceste exerciții. Asigurați-vă că știți în ce fază de vindecare vă aflați și întrebați cât de intens puteți exersa și dacă executați corect exercițiile prezentate.

Puteți găsi programul de exerciții în zona de download, sub informațiile pentru utilizatori.

Indicații

  • Leziuni acute ale gleznei
  • Instabilitate ligamentară acută și cronică
  • Afecțiuni articulare inflamatorii
  • Afecțiuni degenerative ale gleznei
  • Recuperare după operarea gleznei
  • Ruptura de ligament median

Download

Întrebări frecvente