Orteză pentru realinierea rotulei Patella Pro

Ameliorează durerea la nivelul genunchiului anteriorBeneficii per ansamblu

Diminuarea durerii

Atunci când faceți o plimbare, când urcați scările, când vă așezați și când vă ridicați din nou – Patella Pro poate ameliora durerea. Acest lucru vă permite să rupeți cercul vicios al durerii și să nu mai evitați mișcarea.

Sunteți activ

Activitățile recreaționale precum drumețiile și ciclismul: Datorită realinierii dinamice a patelei, aceasta este solicitată în măsura adecvată la fiecare mișcare de flexie și extensie, chiar și în timpul practicării sporturilor.

Discret dedesubtul hainelor

Dacă purtați orteza în fiecare zi, firește că veți dori să fie cât mai puțin vizibilă. Patella Pro este foarte ușoară și poate fi purtată discret dedesubtul hainelor, datorită designului suplu.

Practic în viața de fiecare zi

Închizătorile și inelele sunt la îndemână și ușor de desfăcut, ușurând aplicarea și îndepărtarea ortezei în fiecare zi. Materialele din care este confecționată Patella Pro lasă aerul să circule, fiind plăcute la purtat și sunt, de asemenea, concepute pentru fixarea fermă, astfel încât orteza nu alunecă în timp ce vă mișcați.

Aplicare personalizată

Este important ca orteza să se aplice, prevenind apariția punctelor de presiune neplăcute sau dureroase. Patella Pro are închizători cu arici și cu clichet, pe care medicul sau tehnicianul dumneavoastră le folosește să ajusteze orteza în funcție de cerințele individuale.

Design premiat

Patella Pro a primit, deja, trei premii, cel mai recent fiind aurul la Premiul German pentru Design. „Datorită calității sale creative, Patella Pro este aproape un produs de stil de viață. Estetica și funcționalitatea sunt optime”, a declarat juriul în legătură cu decizia sa.

Tablou clinic și funcționalitate

Durerea de genunchi anterior

Sindromul dureros patelofemural (durere în spatele rotulei) reprezintă o cauză comună pentru durerea de genunchi anterior și unul dintre cele mai frecvente motive pentru vizita la ortoped. Se crede că suprasolicitarea articulației patelofemurale este, de obicei, factorul declanșator. Rotula este deseori deplasată în sindromul dureros patelofemural. Se deplasează prea mult către exterior și apare durerea. Atunci când durerea este prezentă mai mult timp, se instalează rapid un cerc vicios din cauza durerii, care necesită o postură de compensare și evitarea mișcării. Rotula se poate deplasa considerabil, în special în timpul flexiei și extensiei ușoare a genunchiului(între 10° și 30°) deoarece ghidarea este comparativ redusă în această fază. În timpul flexiei și extensiei mai pronunțate, este ghidată corepsunzător de forma coapsei.

Realiniere dinamică cu Patella Pro

Prin realinierea cu Patella Pro, rotula este centrată așa încât se coordonează precis. Dinamic, în cazul de față, înseamnă că: la începutul flexiei și extensiei, când rotula nu este încă ghidată suficient, orteza o coodonează în mod specific. În timp ce articulația genunchiului continuă să se flexeze, rotula aluneacă în canalul femural și Patella Pro nu exercită niciun fel de forță suplimentară. Patella Pro nu face decât să ofere susținerea de care rotula are nevoie în orice moment. Nu există nicio supra-corecție. Datorită funcționalității sale unice, rotula Pro stabilește noi standarde în tratarea sindromului dureros patelofemural. Este rezultatul a ani întregi de cercetare și dezvoltare de către Ottobock, în colaborare cu specialiști medicali din diverse domenii.

Eficacitate dovedită

Savanții din diverse domenii au studiat efectele Patella Pro în teste practice precum și în testele de biomecanică în laborator și au confirmat influența pozitivă asupra coordonării specifice, controlate

Programul de exerciții Patella Move

Problemele precum „durerea de genunchi anterior” au numeroase cauze, iar rezultatul este alterarea coordonării mușchilor. Coordonarea sigură a rotulei poate constitui baza unei mișcări fără durere. Această sarcină este asumată de Patella Pro.

Pentru cea mai eficace fixare a Patella Pro în scopul asigurării suportului în recuperare, Ottobock a dezvoltat Patella Move – un Program de exerciții special. Ajută tonifierea mușchilor și reînvățarea coordonării musculare corecte.

Exercițiile sunt ușor de realizat acasă. Cu toate acestea, este important să discutați, mai întâi, cu medicul sau cu fizioterapeutul dumneavoastră pentru a stabili dacă exercițiile sunt adecvate pentru dumneavoastră și pentru a vă asigura că le realizați corect.

Exercițiile programului Patella Move sunt împărțite în patru unități:

Reducerea durerii
Începeți cu exercițiile pentru reducerea durerii, care simultan servesc la recăpătarea mobilității genunchiului. Antrenarea ameliorează inflamația genunchiului, asfel încât tumefierea zonei afectate se reduce.

Activare
Prin acest program de antrenament, exersați musculatura coapsei, ceea ce reprezintă o pre-cerință pentru o mișcare fără durere la nivelul genunchiului.

Echilibru și coordonare
Antrenarea coordonării și a echilibrului adecvat contribuie la succesul recuperării pe termen lung.

Tonifiere
Aici, scopul exercițiilor este dezvoltarea musculară și antrenarea coordonării. Cauzele durerii de genunchi anterior includ slăbirea musculaturii și perturbarea coordonării musculare. Cu aceste exerciții, vă adresați cauzei care stă la baza problemelor dumneavoastră.

Mai multe informații despre programul Move puteți găsi în secțiunea download.

Indicații

  • Sindromul dureros patelofemural
  • Condropatie patelară
  • Condromalacie patelară
  • Osteoartrită retropatelară
  • Malaliniere patelofemurală
  • Ulterior dislocării/subluxației rotulei
  • După leziunea tendonului patelar
  • Durerea de genunchi anterior după operația de genunchi, (de exemplu substituția totală a articulației genunchiului, intervenție chirurgicală laterală de descărcare)

Downloads

Întrebări frecvente


Accesorii

Produse similare