Orteza de genunchi cu cadru rigid Xeleton

Revenirea în siguranță la activitățile de fiecare zi

Funcționalitate de înaltă performanță

După o leziune a ligamentelor genunchiului, operația este, deseori, inevitabilă, cel mai adesea fiind afectate ligamentele încrucișate anterioare. După operație sau în terapia conservativă fără operație, orteza Xeleton cu cadru rigid stabilizează genunchiul în timpul procesului de vindecare și previne mișcările nedorite. Permite, de asemenea, tranziția controlată la susținerea întregii greutăți. Mobilizarea timpurie este cea mai bună cale de asigurare că toată greutatea poate fi plasată rapid pe genunchi.

Xeleton este o orteză foarte robustă, cu cadru rigid, pe care tehnicianul ortoped o poate adapta cerințelor dumneavoastră individuale în câțiva pași simpli. Întregul său corp este confecționat din aluminiu. Ca urmare, o puteți folosi atât pentru activitățile de fiecare zi cât și pentru sporturi – desigur, numai după consultarea medicului.

Tibia pads

The anatomically shaped tibia pad prevents pressure points on the sensitive shin and, at the same time, unwanted rotation movements (torsion).

Straps

The straps of the Xeleton are numbered in the sequence they have to be closed, making it easy to put on and take off the orthosis.

Calf strap

The calf strap can be moved independently of the shin strap. This provides additional support and is especially patient-friendly, since it can be positioned for an individual fit.

Orthosis frame

The entire orthosis frame is made of a high-strength aluminium alloy, making the Xeleton especially robust and durable. It is able to withstand even high loads.Beneficii per ansamblu

Participarea la activități sportive

Siguranță după operație

După operație, transplantul nu este încă apt să suporte întreaga greutate. Cu toate acestea, studiile fundamentale arată că acesta poate fi protejat cu ajutorul ortezelor de genunchi precum Xeleton, în această perioadă. Medicul sau tehnicianul ortoped poate limita amplitudinea de mișcare în doar câțiva pași, apoi o poate crește. Lățimea la nivelul genunchiului este, de asemenea, reglabilă individual, de exemplu pentru adaptarea ortezei în funcție de inflamarea genunchiului.

Participarea la activități sportive

Sunteți o persoană foarte activă și doriți să reveniți la activitățile de fiecare zi și la lucru cât mai repede posibil? Asta include și practicarea sportului? Xeleton este ideal pentru aceasta – desigur, după consultarea medicului. Datorită cadrului foarte rezistent din aliaj de aluminiu și elementelor funcționale robuste, poate suporta greutăți seminificative și vă menține în siguranță. Este atât de solid încât poate fi folosit chiar și pentru sporturi mai solicitante, precum baseball.

Aplicare mai rapidă

Cu cât mai repede vă repuneți în mișcare – în consultare cu medicul dumneavoastră – cu atât veți ajunge să transferați greutatea pe genunchi. Xeleton vă oferă siguranță și elimină teama de mișcări incorecte. Acest lucru vă ajută să redobândiți încrederea în capacitatea genunchiului dumneavoastră.

Potrivit pentru utilizare zilnică

Xeleton este ușor și, datorită designului suplu care se mulează pe corp, este practic invizibil sub haine. Se adaptează corespunzător corpului datorită designului flexibil al cadrului. Sunt disponibile o variantă standard și o variantă lungă pentru adaptarea optimă la piciorul dumneavoastră.

Aplicarea ortezei

Aplicarea și îndepărtarea ortezei este simplă datorită dispozitivelor ajutătoare practice: introduceți piciorul în orteză de sus în jos apoi fixați-o în câțiva pași. Pentru orientarea dumneavoastră, benzile sunt numărate în ordinea în care trebuie să le strângeți.

Program de exerciții

Atunci când nu puneți greutatea obișnuită pe genunchi după o leziune sau operație, puneți pierde forța musculară. Instabilitățile pot conduce la dificultăți în menținerea echilibrului. Un program specific de exerciții facilitează fixarea Xeleton, ajutând în mod coordonat la reclădirea musculaturii. De asemenea, exersați echilibrul.

Exercițiile, care încep din prima săptămână, sunt împărțite în trei etape și pot fi realizate zilnic, acasă. Cu toate acestea, este important pentru dumneavoastră să discutați cu medicul sau cu terapeutul și să clarificați dacă sunt adecvate pentru dumneavoastră, înainte să începeți exercițiile.

Puteți găsi programul de exerciții în secțiunea download, în broșura pentru pacienți.

Indicații

durere de genunchi cu laxitatea și/sau senzația instabilitate severă sau complexă, cu opțiunea de limitare a amplitudinii de mișcare.

  • Ruptura ligamentului încrucișat anterior și/sau a ligamentului încrucișat posterior (ruperea ligamentelor încrucișate anterioare și/sau posterioare)
  • Instabilitatea articulației genunchiului (ligamentul încrucișat anterior, ligamentul încrucișat posterior, ligamentul lateral intern, ligamentul lateral extern)
  • Leziunile ligamentelor colaterale
  • Stabilizarea/limitarea mișcării după operația de menisc
  • Osteoartrita la genunchi
  • Artrita reumatoidă

Download

Întrebări frecvente


Accesorii

Produse similare