Orteza de genunchi cu cadru rigid Xeleton

Revenirea în siguranță la activitățile de fiecare ziBeneficii per ansamblu

Participarea la activități sportive

Siguranță după operație

După operație, transplantul nu este încă apt să suporte întreaga greutate. Cu toate acestea, studiile fundamentale arată că acesta poate fi protejat cu ajutorul ortezelor de genunchi precum Xeleton, în această perioadă. Medicul sau tehnicianul ortoped poate limita amplitudinea de mișcare în doar câțiva pași, apoi o poate crește. Lățimea la nivelul genunchiului este, de asemenea, reglabilă individual, de exemplu pentru adaptarea ortezei în funcție de inflamarea genunchiului.

Participarea la activități sportive

Sunteți o persoană foarte activă și doriți să reveniți la activitățile de fiecare zi și la lucru cât mai repede posibil? Asta include și practicarea sportului? Xeleton este ideal pentru aceasta – desigur, după consultarea medicului. Datorită cadrului foarte rezistent din aliaj de aluminiu și elementelor funcționale robuste, poate suporta greutăți seminificative și vă menține în siguranță. Este atât de solid încât poate fi folosit chiar și pentru sporturi mai solicitante, precum baseball.

Aplicare mai rapidă

Cu cât mai repede vă repuneți în mișcare – în consultare cu medicul dumneavoastră – cu atât veți ajunge să transferați greutatea pe genunchi. Xeleton vă oferă siguranță și elimină teama de mișcări incorecte. Acest lucru vă ajută să redobândiți încrederea în capacitatea genunchiului dumneavoastră.

Potrivit pentru utilizare zilnică

Xeleton este ușor și, datorită designului suplu care se mulează pe corp, este practic invizibil sub haine. Se adaptează corespunzător corpului datorită designului flexibil al cadrului. Sunt disponibile o variantă standard și o variantă lungă pentru adaptarea optimă la piciorul dumneavoastră.

Aplicarea ortezei

Aplicarea și îndepărtarea ortezei este simplă datorită dispozitivelor ajutătoare practice: introduceți piciorul în orteză de sus în jos apoi fixați-o în câțiva pași. Pentru orientarea dumneavoastră, benzile sunt numărate în ordinea în care trebuie să le strângeți.

Program de exerciții

Atunci când nu puneți greutatea obișnuită pe genunchi după o leziune sau operație, puneți pierde forța musculară. Instabilitățile pot conduce la dificultăți în menținerea echilibrului. Un program specific de exerciții facilitează fixarea Xeleton, ajutând în mod coordonat la reclădirea musculaturii. De asemenea, exersați echilibrul.

Exercițiile, care încep din prima săptămână, sunt împărțite în trei etape și pot fi realizate zilnic, acasă. Cu toate acestea, este important pentru dumneavoastră să discutați cu medicul sau cu terapeutul și să clarificați dacă sunt adecvate pentru dumneavoastră, înainte să începeți exercițiile.

Puteți găsi programul de exerciții în secțiunea download, în broșura pentru pacienți.

Indicații

durere de genunchi cu laxitatea și/sau senzația instabilitate severă sau complexă, cu opțiunea de limitare a amplitudinii de mișcare.

  • Ruptura ligamentului încrucișat anterior și/sau a ligamentului încrucișat posterior (ruperea ligamentelor încrucișate anterioare și/sau posterioare)
  • Instabilitatea articulației genunchiului (ligamentul încrucișat anterior, ligamentul încrucișat posterior, ligamentul lateral intern, ligamentul lateral extern)
  • Leziunile ligamentelor colaterale
  • Stabilizarea/limitarea mișcării după operația de menisc
  • Osteoartrita la genunchi
  • Artrita reumatoidă

Download

Întrebări frecvente


Accesorii

Produse similare