Tablou clinic și simptome

Leziuni ale ligamentelor, articulațiilor sau oaselor, sau tratamentul complet sau incomplet al paraliziei picioarelor: tablourile clinice asociate sunt la fel de variate ca și afecțiunile.

Obțineți informații detaliate despre diverse tablouri clinice și simptome, opțiuni de terapie și metode de diagnosticare. Există orteze și suporturi specifice pentru fiecare afecțiune; acestea vă pot ameliora problema.


Problemele articulației pumnului

Există numeroase cauze posibile pentru problemele articulației pumnului. Durerea poate radia de la mână spre braț sau invers. Ortezele concepute în mod individual pentru tabloul clinic facilitează vindecarea și pot ameliora durerea.

Mai mult

Leziunile gleznei

Luxațiile (deformări) și leziunile ligamentelor gleznei se numără printre cele mai frecvente dintre toate leziunile – în special în rândul sportivilor. Studiile actuale arată că tratamentul funcțional timpuriu cu ajutorul ortezelor conduce la rezultate mai bune decât imobilizarea prelungită.

Mai mult

Instabilitatea ligamentelor piciorului/gleznei

Diversele ligamente de la nivelul gleznei stabilizează articulațiile împreună cu mușchii adiacenți. Terapia în caz de instabilitate ligamentară depinde de cauza și severitatea instabilității. Fixarea unei orteze în faza corespunzătoare este esențială în cazul unei rupturi de ligament.

mai mult

Instabilitatea ligamentelor genunchiului

Ligamentele stabilizează articulația genunchiului împreună cu mușchii adiacenți. Slăbiciunea ligamentelor (laxitate) poate apărea din cauza a diferiți factori, astfel încât articulațiile pot fi afectate și de instabilitate. Fizioterapia și ortezele de stabilizare pot ajuta la ameliorarea problemei.

Mai mult

Problemele genunchiului

Articulația genunchiului reprezintă cea mai solicitată articulație a corpului. Prin urmare, există un risc considerabil de lezare sau apariția unor afecțiuni. Terapia depinde de cauza problemelor genunchiului. Un suport sau orteză stabilizează și ghidează articulația, descarcă tensiunea și ameliorează durerea.

Mai mult

Ruperea ligamentelor încrucișate

Ligamentele încrucișate, împreună cu ligamentele colaterale unesc articulația genunchiului. În cazul ruperii ligamentelor încrucișate, ligamentul încrucișat lezat este adesea înlocuit cu un fragment dinntr-un alt tendon al corpului. Ortezele stabilizează articulația genunchiului și facilitează mobilizarea eficientă.

Mai mult

Displazia de șold

Displazia de șold se referă la dezvoltarea anormală sau la o anomalie a cavității articulației șoldului. Suplimentar se poate dezvolta o poziție defectuaoasă (luxația șoldului sau luxația articulației șoldului). Mai ales la copii, această afecțiune se poate trata cu succes cu ajutorul ortezelor.

Mai mult

Problemle spatelui

Până la 70 % dintre femeile cu vârsta între 30 și 60 de ani suferă de dureri ale spatelui, precum și 80 % dintre bărbați. În numeroase cazuri, ajută tratarea printr-o combinație adecvată de terapie a durerii, dispozitive ortopedice medicale și fizioterapie.

Mai mult

Atacul vascular cerebral

Aproximativ 270,000 de cazuri de prim atac vascular cerebral se produc în Germania, anual. Cu ajutorul dispozitivelor medicale moderne (orteze, scaune cu rotile, electrostimulare funcțională), se creează un focus mai accentuat pe recuperarea care urmează după terapia intensivă a pacienților.

mai mult

Paralizia

Paralizia reprezintă incapacitatea sau abilitatea redusă de a mișca în mod voluntar unul sau mai mulți mușchi, grupe musculare sau membre. Astăzi, sunt disponibile orteze adaptate pentru tratarea paraliziei, pentru diverse tablouri clinice și probleme.

mai mult