Sistemul de articulație de șold Helix 3D

Noi standarde în protezareBeneficii per ansamblu

Lungime individuală a pasului

Lungimea normală a pasului poate fi luată în calcul de tehnicianul ortoped la pre-configurarea unității hidraulice.

Viteză de mers diferită

Vă grăbiți sau faceți o plimbare relaxată? Dumneavoastră hotărâți viteza, iar articulația de șold Helix3D se adaptează.

Unghi mare de flexie

Un unghi mare de flexie oferă confort în multe situații de zi cu zi, precum așezarea, încălțarea pantofilor, sau urcarea într-un autovehicul. Articulația nu proemină sub capsula articulară a pelvisului atunci când stați așezat, oferind o poziție confortabilă.

Un mers natural, fără solicitarea excesivă a laturii sănătoase a corpului

Pentru a iniția flexia șoldului pentru pasul următor, pacienții amputați cu proteze de șold convenționale trebuie să ridice mult piciorul protetic ridicând călcâiul piciorului sănătos și trebuie să încline bazinul într-un mod nenatural. Aceste mișcări pot fi reduse în mare măsură cu ajutorul sistemului de articulație de șold Helix 3D.

Engramă de mers armonioasă

Sistemul unic de control hidraulic al extensiei șoldului protejează sistemul locomotor de impact. Engrama de mișcare este mult mai fiziologică, economisind energie și având drept rezultat o engramă de mers foarte naturală. Aceasta descarcă spatele și articulațiile, prevenind problemele ulterioare.

Coborând treptele pas cu pas

Pentru o protezare armonizată în termeni de siguranță, funcționalitate și confort, Ottobock aprobă numai combinația dintre C-Leg controlată prin microprocesor sau articulația protetică de genunchi Genium și Helix3D. Acest lucru vă permite să vă descurcați pe scări și să depășiți și alte mici obstacole. Câștigați un plus de siguranță și dinamică.

Funcționalitate

Tehnologie

Structura brevetată, multiaxială a articulației Helix 3D are drept urmare mișcarea tridimensională a șoldului, compensând așadar, mișcarea naturală de rotație a bazinului. Rezultatul este o engramă de mers simetrică și naturală. Vă bucurați de o capacitate de flexie suficientă și puteți sta așezat confortabil, întrucât înclinarea bazinului se reduce la minim.

O combinație inovativă de elemente hidraulice elastice ușurează inițierea fazei de balans. Puteți utiliza energia înamgazinată în faza bipodală pentru a iniția faza de pendulare. Aceasta compensează lipsa musculaturii șoldului, permițându-vă să mergeți cu efort redus. Pășirea în faza bipodală este amortizată și controlată, articulația șoldului fiind extinsă în mod armonios. Ca urmare, devine posibilă rularea controlată și lină a protezei sub presiune maximă. Combinația de elemente hidraulice elastice permite, de asemenea, stabilirea unei lungimi individuale a pasului, făcând posibil controlul mișcării de pendulare în faza de balans.

Antrenarea cu proteza

După fixarea sistemului articulației de șold Helix 3D în combinație cu Genium sau cu C-Leg, este important să exersați manipularea noii proteze. Tehnicianul ortoped vă va oferi instrucțiuni și recomandări detaliate, împreună cu un terapeut cu pregătire specială. Exersați parcurgerea pantelor și rampelor, așezarea și traversarea obstacolelor, realizând exercițiul cu cel mai fiziologic mers posibil, care conservă energia. Astfel, stabiliți condițiile pentru utilizarea optimă a protezei în viața de zi cu zi.

Componente protetice ideale

Ottobock aprobă numai aplicarea articulației protetice de șold Helix 3D în combinație cu C-Leg controlată prin microprocesor sau articulația protetică de genunchi Genium. Aceste sisteme inteligente se adaptează la o varietate de situații de zi cu zi, oferindu-vă încredere esențială pentru ca dumneavoastră să vă puteți baza pe proteză.

Genium

Senzorii integrați la nivelul Genium monitorizează continuu faza de mers a utilizatorului. Cu Genium beneficiați de reducerea semnificativă a cheltuielii de energie și efort de coordonare, mai ales pe pante, suprafețe înclinate sau cu denivelări. Beneficiile Genium includ capacitatea pacienților amputați transfemural, cu dezarticularea la nivelul genunchiului, de a urca treptele pas cu pas, pentru prima dată –fără un sistem activ de acționare sau mișcări masive de compensare. Curbele, obstacolele din casă sau alte posibile situații cu risc de împiedicare de fiecare zi pot fi gestionate cu mai multă siguranță și în mod natural.

C-Leg

În 1997, Ottobock a introdus pe piață C-Leg, ca fiind primul sistem de picior protetic din lume controlat complet prin microprocesor. Tehnologia testată C-Leg impune standardele până astăzi. Un sistem complex de senzori reglează articulația genunchiului, recunoscând permanent faza curentă a engramei de mers. Indiferent dacă mergeți lent sau rapid, stabilitate chiar și în situații incerte și pe teren cu denivelări, mersul pe pante sau coborârea treptelor pas cu pas: C-Leg vă oferă o asemenea libertate de mișcare, în fiecare zi.

Downloads

Întrebări frecvente


Accesorii