Sistemul de articulație de șold Helix 3D

Noi standarde în protezare

Siguranță sporită, răspuns dinamic și confort

Cu ajutorul sistemului de articulație de șold Helix 3D, Ottobock impune noi standarde în protezarea pacienților cu amputații la nivelul articulației șoldului după o stagnare tehnologică ce a durat mai multe decenii. Este adecvată pentru persoane care au suferit o intervenție chirurgicală la nivelul bazinului(dezarticularea șoldului) precum și pentru cei al căror pelvis a fost îndepărtat(hemipelvectomie).

În ciclul natural al mersului, pelvisul se rotește și se mișcă în trei dimensiuni. Prin mișcările compensatorii corespunzătoare, realizate cu piciorul sănătos, sunt apți să așezăm piciorul pe sol cu vârful înainte. Această capacitate de rotire spre interior și exterior, care se pierde după amputare, este înlocuită de sistemul de articulație de șold Helix 3D cu designul unic al articulației sale. Elementele hidraulice miniaturale integrate în articulația șoldului controlează pattern-urile tridimensionale de mișcare în faza bipodală și în cea de balans. Aceasta face mișcarea mult mai fiziologică, în comparație cu sistemele convenționale, care permit, în mod normal, doar mișcări de pendulare unidimensională înainte și înapoi și nu realizează controlul dinamic al acestora.

Integrated polyurethane expansion springs

They ensure that the hip joint it tilted forward slightly when the swing phase is initiated, thereby compensating for the missing hip flexion musculature. Initiating hip flexion through pelvic tilt is significantly reduced.

Unique joint structure

The unique joint structure results in three-dimensional movement: Two ball joints combined with two axis joints, one of which is tilted in space, result in forced three-dimensional tracking. This promotes a more symmetrical and natural gait pattern.

Spring-hydraulic combination

The integrated miniature hydraulics together with the PU expansion springs control the three-dimensional movement pattern in the swing and stance phase. Next to the damping characteristics for hip flexion and extension, the orthopaedic technician can individually adapt the free swing phase and therefore the stride length as well.

Pyramid adapter

The pyramid adapter supports the individual adaptation of the prosthesis as a whole. With the pyramid adapter, the optimum components can be connected according to the manufacturer's recommendation and the assessment of the orthopaedic technician.Beneficii per ansamblu

Lungime individuală a pasului

Lungimea normală a pasului poate fi luată în calcul de tehnicianul ortoped la pre-configurarea unității hidraulice.

Viteză de mers diferită

Vă grăbiți sau faceți o plimbare relaxată? Dumneavoastră hotărâți viteza, iar articulația de șold Helix3D se adaptează.

Unghi mare de flexie

Un unghi mare de flexie oferă confort în multe situații de zi cu zi, precum așezarea, încălțarea pantofilor, sau urcarea într-un autovehicul. Articulația nu proemină sub capsula articulară a pelvisului atunci când stați așezat, oferind o poziție confortabilă.

Un mers natural, fără solicitarea excesivă a laturii sănătoase a corpului

Pentru a iniția flexia șoldului pentru pasul următor, pacienții amputați cu proteze de șold convenționale trebuie să ridice mult piciorul protetic ridicând călcâiul piciorului sănătos și trebuie să încline bazinul într-un mod nenatural. Aceste mișcări pot fi reduse în mare măsură cu ajutorul sistemului de articulație de șold Helix 3D.

Engramă de mers armonioasă

Sistemul unic de control hidraulic al extensiei șoldului protejează sistemul locomotor de impact. Engrama de mișcare este mult mai fiziologică, economisind energie și având drept rezultat o engramă de mers foarte naturală. Aceasta descarcă spatele și articulațiile, prevenind problemele ulterioare.

Coborând treptele pas cu pas

Pentru o protezare armonizată în termeni de siguranță, funcționalitate și confort, Ottobock aprobă numai combinația dintre C-Leg controlată prin microprocesor sau articulația protetică de genunchi Genium și Helix3D. Acest lucru vă permite să vă descurcați pe scări și să depășiți și alte mici obstacole. Câștigați un plus de siguranță și dinamică.

Funcționalitate

Tehnologie

Structura brevetată, multiaxială a articulației Helix 3D are drept urmare mișcarea tridimensională a șoldului, compensând așadar, mișcarea naturală de rotație a bazinului. Rezultatul este o engramă de mers simetrică și naturală. Vă bucurați de o capacitate de flexie suficientă și puteți sta așezat confortabil, întrucât înclinarea bazinului se reduce la minim.

O combinație inovativă de elemente hidraulice elastice ușurează inițierea fazei de balans. Puteți utiliza energia înamgazinată în faza bipodală pentru a iniția faza de pendulare. Aceasta compensează lipsa musculaturii șoldului, permițându-vă să mergeți cu efort redus. Pășirea în faza bipodală este amortizată și controlată, articulația șoldului fiind extinsă în mod armonios. Ca urmare, devine posibilă rularea controlată și lină a protezei sub presiune maximă. Combinația de elemente hidraulice elastice permite, de asemenea, stabilirea unei lungimi individuale a pasului, făcând posibil controlul mișcării de pendulare în faza de balans.

Antrenarea cu proteza

După fixarea sistemului articulației de șold Helix 3D în combinație cu Genium sau cu C-Leg, este important să exersați manipularea noii proteze. Tehnicianul ortoped vă va oferi instrucțiuni și recomandări detaliate, împreună cu un terapeut cu pregătire specială. Exersați parcurgerea pantelor și rampelor, așezarea și traversarea obstacolelor, realizând exercițiul cu cel mai fiziologic mers posibil, care conservă energia. Astfel, stabiliți condițiile pentru utilizarea optimă a protezei în viața de zi cu zi.

Componente protetice ideale

Ottobock aprobă numai aplicarea articulației protetice de șold Helix 3D în combinație cu C-Leg controlată prin microprocesor sau articulația protetică de genunchi Genium. Aceste sisteme inteligente se adaptează la o varietate de situații de zi cu zi, oferindu-vă încredere esențială pentru ca dumneavoastră să vă puteți baza pe proteză.

Genium

Senzorii integrați la nivelul Genium monitorizează continuu faza de mers a utilizatorului. Cu Genium beneficiați de reducerea semnificativă a cheltuielii de energie și efort de coordonare, mai ales pe pante, suprafețe înclinate sau cu denivelări. Beneficiile Genium includ capacitatea pacienților amputați transfemural, cu dezarticularea la nivelul genunchiului, de a urca treptele pas cu pas, pentru prima dată –fără un sistem activ de acționare sau mișcări masive de compensare. Curbele, obstacolele din casă sau alte posibile situații cu risc de împiedicare de fiecare zi pot fi gestionate cu mai multă siguranță și în mod natural.

C-Leg

În 1997, Ottobock a introdus pe piață C-Leg, ca fiind primul sistem de picior protetic din lume controlat complet prin microprocesor. Tehnologia testată C-Leg impune standardele până astăzi. Un sistem complex de senzori reglează articulația genunchiului, recunoscând permanent faza curentă a engramei de mers. Indiferent dacă mergeți lent sau rapid, stabilitate chiar și în situații incerte și pe teren cu denivelări, mersul pe pante sau coborârea treptelor pas cu pas: C-Leg vă oferă o asemenea libertate de mișcare, în fiecare zi.

Downloads

Întrebări frecvente


Accesorii