Sistem de proteză transfemurală cu articulație de genunchi 3R60 EBS

3R60 EBS este o articulație de genunchi multiaxială, controlată hidraulic. Concepută pe baza modelului oferit de natură, susține flexia controlată a genunchiului sub presiunea greutății, în timpul mersului.


Două unități hidraulice în miniatură de control al rezistenței flexiei în articulația genunchiului

3R60 este o articulație policentrică de genunchi. Un sistem hidraulic miniatural inteligent controlează mișcarea de pendulare a membrului protetic inferior în timpul fazei de balans. Aceasta înseamnă că flexia și extensia articulației genunchiului sunt amortizate de rezistența corespunzătoare la mișcare oferită de elementele hidraulice miniaturale. Caracteristicile de amortizare ale elementelor hidraulice au fost adaptate precis la nevoile purtătorilor de proteză cu nivel moderat de activitate. În faza de ortostatism, când proteza poartă greutatea corpului în timpul mersului, ceea ce este cunoscut drept unitatea EBS a 3R60 controlează mișcarea de flexie începând la contactul călcâiului și mișcarea ulterioară de extensie. Această engramă armonios amortizată în faza de ortostatism se bazează pe modelul natural. Beneficiile includ o engramă de mers mai fiziologică și un efect de absorbție a șocurilor atunci când se pășește cu proteza, reducând forțele care acționează asupra membrului rezidual, pelvisului și coloanei. Siguranța în faza de ortostatism este, de asemenea, îmbunătățită, prin faptul că se previne cedarea neintenționată a articulației genunchiului. Această flexie limitată în faza de ortostatism permite utilizatorului să coboare în mers pante de până la aprox. 10° pas cu pas. Datorită designului multiaxial al articulației 3R60 EBS, piciorul protetic se scurtează efectiv, în timpul fazei de balans, reducând riscul de poticnire pentru purtătorul protezei.

Axes

The 3R60 has a total of five axes. For the user, this design improves protection against unwanted buckling in the stance phase. In the swing phase, the joint reduces the length of the prosthesis by more than 25 mm depending on the flexion angle. This gives the prosthesis wearer much more ground clearance in the swing phase. The risk of tripping is reduced as a result.

Minature hydraulics

The polycentric joint has five axes that are arranged to form a ring. This sophisticated design allows for two different modes of operation:

Swing phase mode and stance phase flexion mode. Two especially configured miniature hydraulic units control the two modes.

Custom connectors

All amputation levels can be fitted thanks to individual connectors.

Flexion angle

Extremely high flexion angle of 175° for more freedom of movement.Beneficii per ansamblu

Capabil să mergeți din nou, cu ușurință

Flexia controlată în faza de ortostatism de până la 15° descarcă ambele membre. Reducerea forțelor care acționează asupra membrului rezidual, pelvisului și coloanei fac posibilă obținerea aproximativă a unei engrame de mers sănătoase și fiziologice.

Poziția ghemuită

Ușor și cu unghi de flexie foarte mare, de 175°, pentru mai multă libertate de mișcare – confortabil, în special atunci când trebuie să urcați în mașină, să stați într-un spațiu strâmt, în tren sau în avion.

Risc redus de poticnire

Datorită designului multi-axial al articulației, proteza se scurtează în timpul mișcării de balans – reducând, efectiv, riscul de poticnire.

Mersul de pante

Mergeți confortabil, cu multă siguranță, chiar și pe teren cu denivelări și pe pante de până la 10°.

Risc redus

Designul oferă protecție sporită în situații cu grad de risc: purtătorul poate flexa articulația în manieră controlată fără întârziere, astfel încât există un risc mai scăzut de căzături decât în cazul blocării articulației de genunchi.

Diferite viteze de mers

Controlul direct al fazei de pendulare și mișcarea naturală de pendulare a gambei facilitează un pattern de mers armonios, natural, chiar și la diferite viteze de mers.

Articulația de genunchi 3R60 Pro

3R60 Pro se bazează pe același principiu ca și 3R60 EBS – dar cu numeroase modificări.

3R60 Pro este mai mic, mai compact și mai ușor decât 3R60 EBS, fiind adecvat pentru utilizatori cu greutatea coporală maximă de 75 kg.

Elementele de amortizare progresivă a fazei de ortostatism controlează mișcările de flexie și extensie sub presiunea greutății încă și mai eficace. În special la viteză mare de mers, când forțele care acționează sunt încă mai mari, în comparație cu viteza de mers mică sau moderată.

Combinația ideală de componente

Natura ca model

Laba protetică Trias, confecționată din fibră de carbon s-a dovedit un dispozitiv robust, de înaltă calitate, pentru fiecare zi, pentru utilizatorii cu un nivel moderat de activitate. Forma sa triunghiulară, curbată, reflectă anatomia piciorului uman – oferind un exemplu distinctiv despre cum soluțiile naturii pot fi transferate tehnologiilor ortopedice. Elementele călcâiului și antepiciorului reproduc structura arcuită a labei piciorului uman. Resortul de la bază le conectează între ele pentru a garanta funcționarea Trias ca o singură unitate.

Funcționalitate

Impactul la contactul călcâiului este amortizat delicat, fiind urmat de o rulare fiziologică. Energia înmagazinată de sistem la contactul călcâiului cu solul este eliberată din nou la desprinderea completă a piciorului. Pattern-urile de mișcare sigură, controlată, cu economie de energie cresc încrederea utilizatorului în proteză. Laba piciorului se adaptează la diferite viteze de mers și pe teren cu denivelări fără pierderea senzației de confort, simultan cu reducerea presiunii asupra membrului sănătos.

Suplimentar față de versiunea normală (înălțimea la călcâi de 10 mm), învelișul labei protetice Trias este disponibil și versiunea subțire (înălțimea la călcâi de 20 mm). Acest lucru vă permite să alegeți o varietate mai mare de modele de încălțăminte.

Informații tehnice

Trăsătură Valoare
MOBIS 2-3
Greutate maximă utilizator 3R60 EBS - 125kg / 3R60 pro - 75kg
Greutate 3R60 - 845g / 3R60-pro – 770g
Unghi maxim de flexie 175°

Downloads

Întrebări frecvente


Accesorii