C-Leg 4 proteză pentru mebrul inferiorBeneficii per ansamblu

Siguranță demonstrată

Mobilitatea a fost redefinită cu circa 15 ani în urmă prin introducerea C-Leg. Astăzi, C-Leg este cunoscut drept cea mai sigură articulație de genunchi controlată prin microprocesor din lume. Nicio altă articulație de genunchi de acest tip nu a mai fost testată și examinată într-un număr comparabil de studii.

Susținere eficientă în caz de poticnire

Puteți avea încredere în capacitatea integrată de susținere la poticnire a C-Leg. Ajustările comportamentului de amortizare al articulației genunchiului în situațiile critice când utilizatorul se poate împiedica permit compensarea mai rapidă cu ajutorul piciorului sănătos. Aceasta previne mai eficace căzăturile.

Mergeți natural

Datorită ajustărilor mecanice și electronice, C-Leg reglează optim faza de pendulare. Acest lucru vă permite o engramă de mers mai apropiată de mersul natural, cu mișcarea mai ușoară și mai lină la nivelul articulației genunchiului.

Forțele și vitezele sunt măsurate de 50 de ori pe secundă, cu calcularea simultană pentru determinarea răspunsului corect, microprocesorul reglând amortizarea articulației la fel de frecvent. Automat și în timp real.

O nouă libertate de mișcare

Coboârea scărilor, a pantelor sau a suprafețelor cu denivelări – C-Leg se ajustează automat. Mișcările fiziologice sunt ușoare pentru corp și cheltuiți mai puțină energie în timpul mersului. Chiar poticnirea, întunericul sau aglomerația nu mai reprezintă probleme insurmountabile. C-Leg este securizat prin nivelul ridicat de rezistență în faza de ortostatism, comutând pe faza de pendulare numai atunci când este necesar.

Design personalizat

C-Leg Protector oferă protecție în numeroase situații de zi cu zi. Acum puteți realiza designul personalizat potrivit gusturilor dumneavoastră cu doar câteva clicuri. Ottobock a dezvoltat un instrument liber, disponibil la www.ottobock.de/protector-design și vă ajută să personalizați C-Leg.

Sporturi recreaționale fără probleme

Funcțiile articulației sunt adaptate în mod individual nevoilor dumneavoastră. 3 moduri diferite vă sunt accesibile în acest scop, făcând activitățile recreaționale precum patinarea pe linie, mersul pe bicicletă și schiatul pe teren variat posibile pentru dumneavoastră. Puteți schimba ușor modul cu ajutorul telecomenzii fără fir.

Funcționalitate

Tehnologie

Odată cu introducerea tehnologiei C-Leg în 1997, controlul inteligent complet al unui sistem de proteză – adaptabil la engram individuală de mers – a devenit posibil pentru prima dată. Proteza este controlată de elemente hidraulice pe bază de microprocesor care adaptează sistemul în mod dinamic pentru toate vitezele de mers în timp real. În același timp este posibilă asigurarea în faza de ortostatism. Acest mecanism de reglare este realizat cu ajutorul unui sistem complex de senzori. Senzorii prelevează valoarea presiunii precum și unghiul și viteza angulară la nivelul articulației genunchiului la fiecare 0,02 secunde. Articulația genunchiului recunoaște întotdeauna faza curentă a ciclului de mers. Vă puteți mișca cu ușurință fără să fie nevoie să vă gândiți tot timpul la proteză. Aceasta permite lucrurilor cu adevărat importante în viață să aibă prioritate pentru dumneavoastră, din nou.

Antrenarea cu proteza

După fixarea C-Leg, doriți să aveți mobilitate cât mai curând posibil, să beneficiați de funcționalitatea noii dumneavoastră proteze și să fiți bine informat despre produs. De aceea, Ottobock a dezvoltat conceptul de antrenament al mersului. Scopul exercițiilor este să vă ajute să vă simțiți din nou în siguranță și să căpătați încredere în utilizarea rapidă a C-Leg. Teme precum „Cum trăiești cu o amputație” și „Informații tehnice și funcționalitatea C-Leg” sunt ilustrate în clipuri video cu numeroase exemple practice. Antrenarea mersului ca atare oferă numeroase sugestii și recomandări pentru realizarea exercițiilor individuale. Unitățile de instruire cuprind de la cum să te așezi și cum să te ridici cu C-Leg la antrenarea echilibrului pentru coborârea scărilor și rampelor. Ca purtător de C-Leg, puteți continua să faceți aceste exerciții acasă după ce le realizați mai întâi în colaborare cu un terapeut sau cu tehnicianul ortoped.

Componente protetice ideale

Triton

Picioarele protetice din familia de produse Triton sunt adecvate pentru utilizatorii activi. Acestea sunt confecționate dintr-un set de resorturi flexibile de carbon. Designul permite labei piciorului să funcționeze ca o unitate flexibilă, care generează o rulare deosebit de lină. În pofida faptului că sistemul are capacitate de mișcare, picioarele Triton oferă consecvent un nivel ridicat de stabilitate la mers și, în special, la ortostatism. Mai mult, structura specială a labei piciorului asigură o tranziție puternică la faza de pendulare și o lungime a pasului foarte variabilă. în același timp, secțiunea antepicioruli oferă utilizatorului controlul necesar pentru a se descurca pe teren cu denivelări și schimbările rapide de direcție. Triton este extrem de potrivit pentru îndeplinirea cerințelor unui stil de viață activ. Datorită răspunsului și flexibilității deosebit de dinamice, susține o gamă largă de aplicații de la utilizarea de fiecare zi la sporturi recreaționale.

Triton Vertical Shock

Triton Vertical Shock oferă absorbție suplimentară a șocurilor. Se adaptează foarte bine la terenul cu denivelări (cum ar fi solul pădurii). Forțele care acționează asupra membrului rezidual în timpul mersului se reduc, așadar, oferind o ameliorare semnificativă pentru utilizator.

Triton Low Profile

Triton Low Profile fac accesibilă excelenta funcționalitate a Triton chiar și utilizatorilor cu spațiu limitat de integrare a labei protetice.

Triton Heavy Duty

Triton Heavy Duty este deosebit de puternic și robust. Este prevăzut un adaptor confecționat din titan. Piesele de metal inoxidabil fac laba piciorului rezistentă la apă, de asemenea.

C-Leg compact

Ottobock a dezvoltat C-Leg compact astfel încât utilizatorii mai puțin mobili să poată culege, de asemenea, beneficiile tehnologiei C-Leg. Dezvoltarea C-Leg compact s-a concentrat asupra nevoii deosebit de ridicate de siguranță a acestor utilizatori. Potrivit nivelului de dezvoltare, oferă cea mai eficientă protecție la căzături și conferă încredere semnificativ mai mare – chiar și în situații nesigure de zi cu zi. Funcția de ortostatism și de blocare, pe care o puteți activa ușor prin telecomandă, asigură o postură stabilă și confortabilă. Puteți sta în siguranță pe ambele picioare. Purtătorii C-Leg compact pot merge cu încredere, chiar și pe teren cu denivelări. Nici scările sau rampele nu mai reprezintă obstacole insurmontabile. Dar lucrul cel mai bun este că mersul devine din nou ceva firesc. Nu mai trebuie să vă concentrați asupra pasului următor, puteți avea curaj să încercați mai multe lucruri. Acceasta vă cresc încrederea în sine și redeschide noi posibilități în viață pentru dumneavoastră.

Downloads

Întrebări frecvente


Produse similare