Genium X3 Sistem protetic bionic

Descoperind orizonturi noiBeneficii per ansamblu

Impermeabilitate

Puteți face duș, înota sau lucra în medii cu umiditate ridicată cu Genium X3: Alegeți materiale precum titanul, aluminiul dur anodizat, oțelul inoxidabil și acoperirile de ultimă generație în combinație cu componente etanșate speciale, pentru protecția elementelor tehnologice și electronice ale senzorilor articulației protetice. Genium X3 este impermeabil și rezistent la oxidare. Oferă posibilități de neimaginat în trecut.

răspuns spontan

În numeroase situații aveți nevoie de reacții spontane: la traversarea străzii, atunci când apare pe neașteptate o mașină, sau atunci când aveți copii, care vă pot pune întotdeauna în situații neașteptate. Genium X3 răspunde ușor datorită modului de trecere de la mers la alergare. Comutarea de la mers la alergare este detectată de componentele electronice în câteva microsecunde, iar articulația auto-adaptativă reacționează.

Participarea la activități sportive

Indiferent ce așteptări aveți de la dumneavoastră în sport, modul de alergare face față. A fost conceput special pentru activități sportive. Funcțiile acestuia sunt adaptate la comportamentul de alergare și se bazează pe modelul natural. De exemplu, este luat în calcul unghiul maxim de flexie a articulației genunchiului protetic necesar pentru alergare.

Potrivit pentru utilizare zilnică

Mers lent sau rapid, urcarea treptelor pas cu pas, depășirea obstacolelor cu mișcări naturale, staționarea în siguranță pe pante, sau mersul cu spatele: Datorită tehnologiei de ultimă oră a computerului, senzorilor și dispozitivului de control, Genium X3 răspunde inteligent în diversele situații de zi cu zi. Se adaptează chiar la diferite tipuri de încălțăminte și haine.

Piciorul protetic adecvat

Picioarele protetice Triton sunt perfecte pentru utilizatorii foarte activi. Deosebit de robust, Triton Heavy Duty are capacitate mare de suport și este rezistent la apă și ruginire.

Protector Robust

Pentru a rezista la solicitările numeroase de zi cu zi, Protectorul confecționat din material PU rezistent acoperă articulația genunchiului protetic și rezistă la cele mai severe solicitări cu ușurință.

Tehnologie

Cea mai bună manieră de mers este cea naturală, fiziologică – fie că este vorba despre o plimbare relaxată prin oraș sau un mers rapid până la autobuz. Exact acest tip de mers îl reproduce Genium X3 aproape identic, fază după fază. Nu contează pe ce suprafață sau cu ce viteză. Cu Genium X3, am reunit această tehnologie sub termenul de „Mers fiziologic optimizat” (OPG). Descarcă întregul sistem locomotor, îmbunătățește confortul purtătorului și oferă o libertate de mișcare cu totul nouă pacientului amputat.

1. PreFlex

Articulația genunchiului protetic este deja pre-flexat atunci când călcâiul atinge solul – așa cum se întâmplă în cazul piciorului natural. Aceasta se realizează automat prin controlul componentelor electronice. Aveți nevoie de mai puțină forță să inițiați pasul, întrucât laba protetică face contact complet cu suprafața solului mai rapid.

2. Control adaptabil al rezistenței la flexie

Controlul inteligent al flexiei genunchiului cu contact complet între laba protetică și sol se face în funcție de forțele care acționează asupra protezei. Puteți urca în siguranță versanți, terenul cu denivelări și pantele, având mai puțină nevoie să acordați atenție controlului protezei și fiind capabil să o utilizați intuitiv. Flexia amortizează, de asemenea, impactul labei piciorului, ceea ce reduce mișcările de compensare, reducând semnificativ mișcările și, așadar, problemele ortopedice ulterioare.

3. Controlul dinamic al stabilității

Aceasta este o metodă inovativă și brevetată de a monitoriza toate situațiile de mișcare. Șase parametri diferiți sunt înregistrați continuu în vederea definirii punctului optim de comutare între faza de ortostatism și cea de pendulare. Pentru dumneavoastră, acest lucru înseamnă mai multă siguranță, printre altele, la mersul înapoi sau fandare.

4. Controlul adaptativ al fazei de pendulare

Calitatea fazei de pendulare cu Genium X3 este comparabilă cu modelul natural. Mișcarea de pendulare a părții inferioare a piciorului este limitată precis la flexie de 65° – indiferent de viteza de mers. Distanța mai mare acoperită minimizează riscul de împiedicare și cădere. Chiar și pe pante, faza de balans independentă de unghi, asigură acoperirea unei distanțe suficiente. Nu există limitări la nivelul variației pasului, indiferent dacă mergeți cu pași scurți sau lungi, dacă mergeți lent, rapid sau cu viteză variabilă. Sistemul chiar se adaptează inteligent la respectiva talpă a încălțămintei și la haine.

Antrenament cu proteza

Eficiența unei proteze este proporțională cu abilitatea utilizatorului de a o manevra! Genium X3 este o articulație de genunchi protetică inovativă, care vă oferă numeroase funcții. Cu toate acestea, funcțiile trebuie învățate și exersate, în special la început. Doar așa puteți beneficia complet funcționalitatea Genium X3.

Cu „Antrenarea mersului cu Genium”, Ottobock a dezvoltat un program de instruire care ajută terapeuții, tehnicienii și utilizatorii să coordoneze în detaliu instructajul eficient privind mersul. Această antrenare a mersului poate fi utilizată și pentru Genium X3, de asemenea. Programul este ilustrat cu clipuri video clare. Activitățile exersate includ mersul cu spatele, coborârea scărilor și parcurgerea pantelor precum și funcția bipodală a Genium X3, așezarea, urcarea scărilor pas cu pas și multe altele. Numeroase exerciții au fost selectate pentru a crește siguranța și încrederea din primele momente în utilizarea Genium X3.

Componente protetice ideale

Triton: Piciorul protetic din familia de produse Triton sunt adecvate pentru utilizatorii activi. Acestea sunt confecționate dintr-un set de resorturi flexibile de carbon. Acest design permite labei piciorului să funcționeze ca o unitate flexibilă, care creează o rulare deosebit de lină. Cu toată capacitatea de mișcare a sistemului, piciorul protetic Triton oferă un nivel consecvent de stabilitate în mers și, în special, în faza bipodală. În plus, structura spacială a labei piciorului asigură tranziția puternică la faza de balans și la lungimea extrem de variabilă a pasului. în același timp, secțiunea divizată a antepiciorului oferă utilizatorului controlul necesar pentru a se descurca pe teren cu denivelări și la schimbările de direcție. Triton este extrem de adecvat pentru a îndeplini cerințele unui stil activ de viață. Datorită răspunsului său dinamic și a flexibilității, permite o gamă largă de applicații, de la utilizare în situații de zi cu zi, la sporturi recreaționale.

Triton Low Profile: Triton Low Profile face excelenta funcționalitate a Triton accesibilă chiar și utilizatorilor cu spațiu restrâns de integrare a labei protetice.

Triton Heavy Duty: Triton Heavy Duty este deosebit de puternic și robust. Este prevăzut cu un adaptor de titan. Piesele de metal inoxidabil fac laba piciorului rezistentă la apă, de asemenea.

Download

Întrebări frecvente


Sisteme înrudite