Articulație de genunchi controlată prin microprocesor Genium

Reper în domeniul protezăriiBeneficii per ansamblu

Urcând scările pas cu pas

Cu ajutorul funcției pentru scări a Genium, puteți urca scările pas cu pas. Cu un pattern de mișcare fluidă, fie că mergeți în sus sau în jos.

Depășind obstacolele

Curbe, obstacole sau alte tipuri de riscuri de împiedicare de zi cu zi, pot fi depășite datorită mișcărilor naturale și siguranței îmbunătățite.

În picioare, chiar și pe pante

Genium recunoaște când este necesară mișcarea și când este necesară staționarea în repaus cu susținerea greutății – chiar și pe pante sau suprafețe cu denivelări. Puteți ta în picioare în mod natural și sigur.

Mersul cu spatele

Funcția OPG (mers fiziologic optimizat) oferă siguranță crescută la mersul cu spatele sau la fandare bruscă.

Faza de pendulare optimizată

Pași scurți, lungi, lenți, rapizi sau inegali – Genium se adaptează chiar la diferite greutăți ale pantofilor și îmbrăcăminte.

Durata lungă de viață a bateriei

Durata de viață a bateriei Genium este de până la cinci zile. Încărcarea articulației este simplă și ușoară, chiar și prin haine.

Funcționalitate

Cea mai bună manieră de mers este cea naturală, fiziologică – fie că este vorba despre o plimbare relaxată prin oraș sau un mers rapid până la autobuz. Exact acest tip de mers îl reproduce Genium aproape identic, fază după fază. Nu contează pe ce suprafață sau cu ce viteză. Cu Genium, am reunit această tehnologie sub termenul de „Mers fizilogic optimizat” (OPG). Protejează întregul sistem locomotor, îmbunătățește confortul purtătorului și conduce la mobilitate mai bună în viața de zi cu zi.

 • PreFlex
  Articulația genunchiului este deja pre-flexată atunci când călcâiul atinge solul – exact așa cum se întâmplă cu piciorul normal. Acesta este controlat automat de elementele electronice. Aveți nevoie de mai puțină forță pentru a iniția pasul, întrucât laba protetică face contact complet cu suprafața solului mai rapid.
 • Control adaptativ al rezistenței la flexie
  Controlul inteligent al flexiei genunchiului cu contact complet între laba protetică și sol, în funcție de forțele care acționează asupra protezei. Puteți urca în siguranță versanți, terenul cu denivelări și pantele, având mai puțină nevoie să acordați atenție controlului protezei și fiind capabil să o utilizați intuitiv. Flexia amortizează, de asemenea, impactul labei piciorului, ceea ce reduce mișcările de compensare, reducând semnificativ mișcările și, așadar, problemele ortopedice ulterioare.
 • Controlul dinamic al stabilității
  Aceasta este o metodă inovativă și brevetată de a monitoriza toate situațiile de mișcare. Șase parametri diferiți sunt înregistrați continuu în vederea definirii punctului optim de comutare între faza de ortostatism și cea de pendulare. Pentru dumneavoastră, acest lucru înseamnă mai multă siguranță, printre altele, la mersul înapoi sau fandare.
 • Controlul adaptativ al fazei de pendulare
  Calitatea fazei de pendulare cu Genium este comparabilă cu modelul natural. Mișcarea de pendulare a părții inferioare a piciorului este limitată precis la flexie de 65° – indiferent de viteza de mers. Distanța mai mare acoperită minimizează riscul de împiedicare și cădere. Chiar și pe pante, faza de balans independentă de unghi, asigură acoperirea unei distanțe suficiente. Nu există limitări la nivelul variației pasului, indiferent dacă mergeți cu pași scurți sau lungi, dacă mergeți lent, rapid sau cu viteză variabilă. Sistemul chiar se adaptează inteligent la respectiva talpă a încălțămintei și la haine.

Antrenament cu proteza

Eficiența unei proteze este proporțională cu abilitatea utilizatorului de a o manevra! Genium este o articulație de genunchi protetică inovativă, care vă oferă numeroase funcții. Cu toate acestea, funcțiile trebuie învățate și exersate, în special la început. Doar așa puteți beneficia complet funcționalitatea Genium.

Cu „Antrenarea mersului cu Genium”, Ottobock a dezvoltat un program de instruire care ajută terapeuții, tehnicienii și utilizatorii să coordoneze în detaliu instructajul eficient privind mersul. Programul este ilustrat cu clipuri video clare. Activitățile practicate includ mersul cu spatele, coborârea scărilor și parcurgerea pantelor precum și funcția bipodală a Genium, așezare, urcarea scărilor pas cu pas și multe altele. Numeroase exerciții au fost selectate pentru a crește siguranța și încrederea din primele momente în utilizarea Genium.

Componente protetice ideale

Triton

Piciorul protetic din familia de produse Triton este adecvat pentru utilizatorii activi. Acestea sunt confecționate dintr-un set de resorturi flexibile de carbon. Acest design permite labei piciorului să funcționeze ca o unitate flexibilă, care creează o rulare deosebit de lină. Cu toată capacitatea de mișcare a sistemului, piciorul protetic Triton oferă un nivel consecvent de stabilitate în mers și, în special, în faza bipodală. În plus, structura spacială a labei piciorului asigură tranziția puternică la faza de balans și la lungimea extrem de variabilă a pasului. în același timp, secțiunea divizată a antepiciorului oferă utilizatorului controlul necesar pentru a se descurca pe teren cu denivelări și la schimbările de direcție. Triton este extrem de adecvat pentru a îndeplini cerințele unui stil activ de viață. Datorită răspunsului său dinamic și a flexibilității, permite o gamă largă de aplicații, de la utilizare în situații de zi cu zi, la sporturi recreaționale.

Triton Vertical Shock

Triton Vertical Shock oferă absorbție suplimentară a șocurilor. se adaptează foarte bine pe teren cu denivelări (de exemplu, în pădure). Forțele care acționează asupra membrului rezidual în timpul mersului sunt, așadar, reduse, oferind descărcare semnificativă pentru utilizator.

Triton Low Profile

Triton Low Profile fac excelenta funcționalitate a Triton accesibilă chiar și utilizatorilor cu spațiu restrâns de integrare a labei protetice.

Triton Heavy Duty

Triton Heavy Duty este deosebit de puternic și robust. Este prevăzut cu un adaptor de titan. Piesele de metal inoxidabil fac laba piciorului rezistentă la apă, de asemenea.

Downloads

Întrebări frecvente


Accesorii


Produse similare