Kenevo


Beneficii dintr-o privire

Susținut chiar și când stai jos

Kenevo detectează automat momentul în care vă așezați și vă sprijină. Chiar dacă mișcarea este lentă, rămâneți în control, deoarece articulația se îndoaie în mod corespunzător. Această caracteristică face din Kenevo o proteză foarte stabilă. Puteți să vă țineți de scaun sau de un alt mijloc ajutător în timp ce vă așezați.

Funcție pentru fotoliu rulant

Șederea și manevrarea într-un fotoliu rulant devin mai ușoare atunci când funcția pentru fotoliu rulant este activată, datorită spațiului suplimentar din spatele articulației de genunchi. Cu o singură mișcare a mâinii, articulația genunchiului poate fi blocată între o poziție ușor îndoită și un picior aproape întins. Aceasta împiedică piciorul să cadă în timpul mersului cu fotoliul rulant.

Susținut la statul în picioare

La statul în picioare este posibil să vă lăsați greutatea pe Kenevo. chiar și dacă aveți nevoie de mai mult timp, nu este o problemă - proteza reacționează imediat și permite oprirea cu genunchiul flexat. Aceasta este o funcție pentru echilibru și siguranță.

Funcția de pozitonare

Independent de modul de activitate selectat, Kenevo oferă cea mai mare siguranță posibilă pentru a rămâne în picioare. În modurile de activitate A și B, siguranța este garantată de faza de poziționare blocată. Faza de poziționare se referă la momentele în care stați pe podea cu proteza. În modul C de activitate mai dinamică, starea stabilă este posibilă datorită funcției de poziționare intuitivă, chiar și cu genunchiul îndoit.

Modul de prevenire a căderilor

Marginile covorului, pragurile sau alte pericole asemănătoare nu ar trebui să fie un obstacol. Datorită caracteristicilor de prevenire a caderilor la împiedicare, Kenevo recunoaște dacă vă împiedicăți și riscați să cădeți sau să opriți o mișcare. Genunchiul se comută imediat într-o rezistență ridicată la flexie.

Mod unic de inițiere a fazei de pendulare

Faza de pendulare se referă la acea parte a mersului, în care proteza se balansează pe parcursul rularii piciorului de sprijin. În modurile de activitate B și C, faza de pendulare se declanșează precis chiar și pentru pași mici și la sarcini diferite, de ex. la folosirea mijloacelor ajutoare de mers. Chiar și la mersul foarte încet, va rămâne o distanță suficientă la sol, în timp ce se faceți pasul. Toate acestea asigură o siguranță ridicată.

Functionalitate

Kenevo are trei moduri de activitate. Acest lucru îi conferă o abilitate extraordinară de a se adapta abilităților și nevoilor dvs. individuale, de exemplu în timpul reabilitării. Expertul dvs. Ortezist - Protezist poate ajusta ajustează modul de activitate adecvat pentru articulația genunchiului Dvs.

Modul A: modul blocat

În modul A, articulația genunchiului Ottobock este blocată și nu inițiază o fază de oscilație. Astfel, Kenevo, ca o proteză stabilă, asigură o siguranță maximă și nu permite mișcări neașteptate.

Prin urmare, modul blocat este potrivit dacă aveți un control redus asupra membrului dvs. rezidual, de obicei faceți doar distanțe scurte în interior și petreceți mai mult timp în timpul ședinței.

Modul B: modul semi-blocat fără flexie în faza bipodala (repaus in picioare)

În acest mod B, articulația este blocată pe timpul întregii faze bipodale. Se deblochează pentru faza oscilantă, adică atunci când porniți mișcarea de pendulare a piciorului. Acest lucru este în mare măsură independent de modul dvs. de mers sau dacă utilizați alte mijloace ajutătoare de mers. Kenevo inițiază faza de pendulare, întotdeauna, la momentul potrivit.

Acest mod de activitate este util mai ales dacă aveți un control mediu asupra membrului rezidual, acoperiți distanțe scurte și călătoriți încet.

Modul B +: modul semi-blocat cu flexie în faza bipodala

Acest mod de activitate corespunde modului B, dar este completat de o flexie suplimentară, la contatul călcâiului cu solul, de până la 10 °. În timp ce acest lucru sună tehnic, înseamnă practic că puteți merge pe pante moderate. De îndată ce călcâiul Dvs. ia contact cu pământul, genunchiul se îndoaie ușor. Acest lucru are ca rezultat o mișcare care pare mai naturală.

Acest mod de activitate este potrivit dacă ați dezvoltat deja suficientă încredere în proteza Dvs.

Mode C: modul liber

O mers mai naturală cu același nivel ridicat de siguranță poate fi atinsă în modul liber. În comparație cu alte moduri de activitate, în faza bipodală în modul C articulația nu este blocată, dar prezintă un nivel ridicat de amortizare. Acest lucru vă ajută să mergeți cu proteza pe teren drept, pante și scări. Flexia poate fi inițiată mai devreme, ceea ce facilitează mișcările mai dinamice.

Modul de activitate C este potrivit pentru dvs. dacă aveți un control moderat asupra membrului dvs. rezidual, puteți rezolva provocările de zi cu zi și puteți distanțe scurte până la medii de mers pe jos în aer liber.

Componente protetice ideale

Terion K2

Terion K2 este un companion de încredere, în special pentru utilizatorii cu nevoi ridicate de siguranță. Piciorul protetic oferă stabilitate și siguranță la mers sau sta în picioare, atât în casa cât și în afara ei..

Piciorul protetic Dynamic

Picioarele protetice Dinamic 1D10 și 1D11 prezintă un nivel ridicat de funcționalitate și sunt atrăgătoare din punct de vedere vizual grație degetelor cu aspect natural.

Trias

Pe baza modelului natural, piciorul protetic 1C30 Trias prezintă un aspect uimitor, în plus față de mobilitatea sa confortabilă.

Downloads

Vă rugăm să alegeți varianta adecvată:

Vă rugăm să alegeți varianta adecvată:

Vă rugăm să alegeți varianta adecvată:

Vă rugăm să alegeți varianta adecvată:

Vă rugăm să alegeți varianta adecvată: