Aqualine – noul sistem de proteză pentru dispozitive impermeabile de mers

Puteți merge la piscină și puteți face duș în timp ce purtați protezaBeneficii per ansamblu

Profilul tălpii la partea de dedesubt a labei piciorului

Talpă anti-alunecare

Pentru a evita alunecarea în zonele umede, pacienții cu amputații trebuie să se miște cu rapiditatea adecvată, la fel ca persoanele fără amputații. Talpa dispozitivului Aqua prezintă rezistență ridicată la alunecare. Compoziția specială a materialului și forma asigură o tracțiune foarte bună.

Blocare și deblocare ușoară a articulației genunchiului

Mișcare în siguranță

Siguranța dumneavoastră este prima prioritate. Din acest motiv, măsurile de siguranță în timpul ortostatismului sunt de o importanță specială în zonele umede. Puteți bloca și debloca ușor genunchiul Aqua pentru activități în sau jurul apei, datorită unui mecanism integrat de blocare.

Înveliș cu aspect natural

Aspect mai natural

Echipamentul de înot expune proteza, așadar se acordă mare importanță aspectului. Învelișul Aqualine arată foarte natural, fiind disponibil în diverse mărimi standard, iar lungimea este adaptată individual de către tehnicianul ortoped. Învelișul este disponibil în diverse culori. Este impermeabil și are un aspect atractiv.

Evacuarea apei din proteză

Proteză inundabilă

Proteza este inundată, atunci când intrați în apă. După ce ieșiți din piscină, apa se scurge prin orificii mici la nivelul componentelor.

Siguranță la duș

Ușor de curățat

Puteți curăța ușor proteza cu apă curată. Toate componentele protezei sunt rezistente la apă și coroziune. Contactul cu clorul, apa sărată sau săpunul nu produce daune dacă este îngrijită corespunzător.

Proteză transfemurală asamblată, cu articulație de genunchi și laba protetică Aqualine

Dreptul dumneavoastră

Dispozitivele impermeabile de mers sunt acoperite de asigurarea de sănătate obligatorie. Există dreptul legal la o proteză pentru baie, pe lângă proteza de mers. Acest lucru a fost decis de Tribunalul Social Federal.

Deget abdus

Purtarea șlapilor

Elementul pentru laba piciorului Aqua are degetul mare abdus. Acest lucru vă permite să purtați șlapi la plajă sau la piscină.

Baza legală

Dispozitivele impermeabile de mers sunt acoperite de asigurarea de sănătate obligatorie(Tribunalul Social Federal BSG), deciziile din data de 25 iunie 2009, dosare cu numerele B 3 KR 2/08 R, B 3 KR 10/08 R și B 3 KR 19/08 R)

În trei proceduri de recurs, Tribunalul Social Federal german a decis asupra problemei dacă asigurarea de sănătate obligatorie trebuie să prevadă, pentru pacienții cu amputații, o proteză impermeabilă, pe lângă proteza de mers. Dreptul de furnizare a unei proteze impermeabile, numită și proteză de baie sau de înot, a fost afirmată în mod categoric de către Senatul decident. Utilizarea unui dispozitiv impermeabil de mers este necesară în vederea unui mers și a staționării în siguranță în zonele umede.

Informații tehnice

Genunchiul Aqua

Genunchiul protetic Aqua, rezistent la apă, monocentric, este foarte compact și ușor. Datorită elementelor hidraulice miniaturale, faza de pendulare poate fi ajustată de către tehnicianul dumneavoastră în funcție de cerințele individuale. Puteți, de asemenea, să blocați articulația cu ajutorul unui mecanism suplimentar integrat de blocare, pe care îl puteți manevra ușor, cu ajutorul unui levier de blocare. Acest lucru vă oferă siguranță suplimentară în timpul staționării și în timpul mersului, atunci cân aveți nevoie.

Laba protetică Aqua

Forma și compoziția specială a materialelor vă oferă stabiliate la nivelul labei piciorului, pe pardoseli ude și alunecoase.

Sunt disponibile diverse dispozitive de adaptare rezistente la coroziune, pentru conectarea elementelor protetice ale genunchiului și labei piciorului Aqua cu capsula articulară, de asemenea pentru designul cupei protetice – de la valva de evacuare PushValve la fixarea manșonului.

Întrebări frecvente