Picioarele protetice Taleo

Martin walks uphill with his Taleo prosthetic foot.


Piciorul protetic 1C50 Taleo

Taleo – pentru utilizatori activi

Cu picioarul protetic din fibră de carbon Taleo, deplasarea se realizează fluid și confortabil astfel încât să poți fi independent și în siguranță. Piciorul protetic asigură un rulaj armonios pe sol și flexibilitatea lamelelor de carbon stochează energie în timpul fazelor mersului, aceasta fiind direcționată pentru propulsarea în faza de elan astfel încât utilizatorul să poată varia viteza de mers și să aibă siguranță în deplasare inclusiv în plan înclinat. Piciorul protetic Taleo este rezistent la contactul cu apa. Construcția piciorului protetic împiedică colectarea apei în interiorul protezei.

Vedere laterală pentru piciorul protetic Taleo Vertical Shock.

Taleo Vertical Shock – pentru utilizatori activi care doresc libertate de mișcare

Ai un program solicitant care te ține în mod constant în mișcare? Taleo Vertical Shock este piciorul protetic care se adaptează tuturor solicitărilor cotidiene, oferind confort în deplasare. Se adaptează în mod natural mișcărilor multiaxiale ample – compensând momentele de torsiune, diminuând forțele de impact asupra bontului de amputație. În plus, amortizează impactul resimțit în timpul mersului în pantă sau în rampă.

Vedere laterală pentru piciorul protetic Taleo Harmony.

Taleo Harmony – pentru utilizatori activi care doresc libertate de mișcare și pun accentul pe o proteză cu vacuum activ

Esți activ și stai în picioare toată ziua? Taleo Harmony este un picior protetic cu sistem cu vacuum integrat pentru a compensa fluctuațiile de volum ale bontului de amputație, asigurând o captare bună a protezei pe parcursul zilei. Conexiunea sigură dintre bontul de amputație și piciorul protetic permite controlul eficient al protezei. În plus, vacuumul minimizează forțele de piston și forfecare ce se pot manifesta în cupa protetică, astfel reducând lezarea pielii.

Vedere laterală pentru piciorul protetic Taleo Low Profile

Taleo Low Profile – pentru utilizatori cu bont de amputație lung

Ai amputație de gambă cu bontul de amputație lung? Cu piciorul protetic Taleo Low Profile poți beneficia de restituție de energie și flexibilitate în deplasare, acestea asigurate de familia de picioare protetice Taleo. Designul piramidal unic permite, de asemenea, o mișcare controlată în timpul rulajului plantar inclusiv pentru picioarele protetice cu profil scăzut. Piciorul protetic este rezistent la apă. Construcția piciorului protetic împiedică colectarea apei în proteză.

Vedere laterală pentru piciorul protetic Taleo Side Flex

Taleo Side Flex – pentru utilizatori activi care pun accentul pe confort pe orice tip de suprafață de mers

Confortul în proteză este important pentru tine pe orice suprafață de mers? Datorită tehnologiei inovative, piciorul protetic Taleo Side Flex asigură libertatea de mișcare și siguranță, contact direct cu suprafața - atât pe pământ direct cât și pe pârtie. Adaptabilitatea laterală a piciorului protetic reduce încărcarea laterală a genunchiului sau în cupa protetică, care de cele mai multe ori este percepută ca fiind iritantă și poate minimiza mișcările compensatorii.


Beneficii dintr-o privire

În grădină, Martin merge cu piciorul protetic Taleo

Rulaj plantar facil pentru mers fără efort

Cu un rulaj plantar pornind dinspre călcâi spre degete, picioarele protetice Taleo permit mersul fără efort și confortabil. Acestea vă permit să vă mișcați cursiv atunci când schimbați spontan viteza și direcția de deplasare.

Cassie este în bar cu piciorul protetic Taleo Low Profile

Mers lipsit de efort și oboseală

Să stai o zi întreagă în picioare nu mai este o problemă. Picioarele protetice Taleo îți oferă sprijinul necesar pentru fiecare pas. Asta înseamnă că vei avea energia necesară pentru a putea parcurge distanțe lungi sau pentru a varia viteza de deplasare.

Martin urcă dealul cu piciorul protetic Taleo

Mergi confortabil pe teren accidentat

Picioarele protetice Taleo se adaptează perfect la condiții diferite ale suprafeței de deplasare. Te poți mișca liber și confortabil pe teren accidentat – fie că ești acasă, mergi prin iarbă, pe poteci în pădure sau pe suprafețe stâncoase!

Peter se distrează cu placa surfing purtând piciorul protetic Taleo Side Flex.

Apa nu mai este o problemă

Uneori nu poți evita udarea piciorului protetic. Apa nu mai reprezintă o problemă pentru Taleo și Taleo LP. Prin comparație, Taleo VS și Taleo Harmony sunt rezistente la intemperii. Canalele de scurgere a apei și orificiile din anvelopă lasă apa să se scurgă – astfel încât să te poți relaxa și bucura de hobby-urile tale.

Martin merge desculț piciorul protetic Taleo

Mersul pe jos confortabil cu picioarele goale

Preferi să-ți scoți pantofii când ești acasă? Picioarele protetice Taleo fac confortabil mersul desculț pentru perioade scurte de timp, în casă.

Cassie își plimbă câinele mergând cu piciorul protetic Taleo Low Profile

Aspect natural în sandale

Picioarele protetice Taleo au degetul 1 separat de degetul 2 putând fi utilizată încălțăminte lejeră, de vară (sandale, flip-flop). Forma îngustă a piciorului protetic Taleo face posibilă alegerea și confecționarea unui modul cosmetic care împreună conferă un aspect natural protezei.

Danielei îi place să meargă la cumpărături

Ușurare pentru bontul de amputație

Taleo Vertical Shock și Taleo Harmony se mișcă în ritmul tău zilnic, sprijinind modul natural în care piciorul tău se rotește pe măsură ce își schimbă poziția. Acest lucru scade impactul forțelor de forfecare și tensiunea asupra bontului de amputație din cauza torsiunii și reduce iritarea pielii.

Flori merge pe munte cu piciorul protetic Taleo Harmony

Prindere fermă și constantă a cupei protetice

Taleo Harmony compensează fluctuațiile de volum ale bontului de amputație pe măsură ce apar, oferindu-vă o prindere fermă în cupa protetică pe tot parcursul zilei. Conexiunea sigură dintre bontul de amputație și piciorul protetic, controlează forțele de ciocan și de pistonare oferind un control al protezei mai eficient și o diminuare a iritațiilor pielii.

Portofoliul de picioare protetice Ottobock

Mai mult doar un picior protetic. Este punctul tău de sprijin!

Piciorul protetic face diferența în succesul tratamentului protetic. Aflați mai multe informații generale despre picioarele din portofoliul Ottobock aici sau contactându-ne.