Cotul jucătorului de tenis/Cotul jucătorului de golf

Cotul jucătorului de tenis/cotul jucătorului de golf – în limbajul medical cunoscută și ca epicondilita radialis humeri – este provocată de supratensionarea musculaturii antebrațului și a inserțiilor tendoanelor.


Cauze

Posibilii factori de declanșare includ tehnica incorectă în sporturile cu racheta(tenis, badminton), tensionarea unilaterală de exemplu, la utilizarea tastaturii sau mouse-ului computerului, sau o postură incorectă la lucru, în timpul treburilor casnice, sau al activităților de grădinărit sau de relaxare.

Simptome

Simptomele includ pierderea graduală a forței la nivelul pumnului și intensificarea mișcărilor de rotație. Obiectele precum ceașca de cafea sau cărțile devin greu de ridicat sau de transportat, și chiar strângerea mâinii cuiva devine aproape imposibilă din cauza durerii.

Diagnosticare

Diagnosticarea cotului jucătorului de tenis este, per ansamblu, dificilă, deoarece localizarea afecțiunii este în mod frecvent descrisă diferit. În plus față de anamneză(consultul preliminar), se utilizează adesea proceduri de ecografie și testare funcțională. La procedurile de testare funcțională, medicul verifică creșterea durerii, de exemplu, cu ajutorul unui test de rezistență – pacientul strânge pumnul și împinge brațul în sus, încercând să învingă forța.

Terapia

Terapia include diverse metode. Pe lângă metodele fizioterapeutice, mai sunt incluse și crioterapia, terapia prin vibrații, ultrasunete, electrostimulare și exerciții pentru întărirea mușchilor, precum și imobilizarea temporară. Ortezele facilitează descărcarea. Intervențiile chirurgicale sunt rare.


Produsele sunt prezentate în scopul exemplificării. Depinde de mai mulți factori dacă un produs este adecvat pentru dumneavoastră și dacă puteți exploata la maxim funcționalitatea acestuia. Printre factori, un rol-cheie au condiția dumneavoastră fizică, precum și examinarea medicală detaliată. Medicul sau tehnicianul dumneavoastră ortoped trebuie să decidă care accesorii vă sunt adecvate. Ne bucurăm să vă fim de ajutor.