Articulația protetică de genunchi Kenevo


Beneficii dintr-o privire

Așezare asistată cu Kenevo

Așezare asistată

Kenevo detectează automat intenția de a te așeza și oferă asistență. Chiar dacă mișcarea ta este lentă, rămâi în control, deoarece articulația se flexează gradual. Această caracteristică face din Kenevo o articulație de genunchi foarte stabilă. În timpul așezării, te poți folosi pentru stabilitate de un scaun sau de un cadru de mers.

Ridicare asistată cu Kenevo

Ridicare asistată

Când vă ridicați, Kenevo permite să vă lăsați cu greutatea corpului și pe proteză. Chiar dacă trebuie să întrerupeți din nou, aceasta nu este o problemă - proteza piciorului reacționează imediat și vă permite să întrerupeți cu genunchiul flexat. Aceasta este o funcție pentru echilibru și stabilitate.

Faza de sprijin cu Kenevo

Faza de sprijin

Kenevo oferă cea mai mare siguranță posibilă în timp ce stați în picioare, indiferent de modul de activitate selectat. În modurile de activitate A și B, siguranța este asigurată de faza de sprijin blocată. Faza de sprijin se referă la momentele în care stai pe podea cu proteza. În modul de activitate mai dinamic, C, statul stabil în picioare este posibil chiar și cu genunchiul flexat, datorită funcției intuitive de spijin.

Siguranță sporită cu Kenevo

Siguranță sporită

Faza de balans se referă la momentul de mers în care proteza nu este în contact cu solul, în timp ce membrul contralateral asigură contactul călcâiului cu solul și rulajul plantar pe suprafața de mers. Prin trecerea din faza de sprijin în faza de balans, articulația de genunchi Kenevo oferă o gardă la sol suficientă atunci când vă deplasați cu pași mici sau încet, chiar și atunci când utilizați ajutoare auxiliare de mers. Cu funcția Stumble Recovery Plus (recuperare după împiedicare), proteza recunoaște când te împiedici și risti să cazi sau când te oprești brusc din mișcare. Articulația de genunchi trece apoi imediat într-o rezistență ridicată la flexie. Toate acestea asigură un nivel ridicat de siguranță.

Funcția intuitivă pentru bicicleta de interior și aplicația Cockpit cu Kenevo

Funcția intuitivă pentru bicicleta de interior și aplicația Cockpit

Puteți configura mai multe setări ale articulației folosind un smartphone cu aplicația Cockpit. De exemplu, puteți activa funcția intuitivă de bicicletă de interior.

Cu funcția intuitivă de bicicletă de interior, vă puteți antrena intuitiv pe o bicicletă de interior. De îndată ce vă așezați și faceți mișcări de pedalare, Kenevo comută automat la modul non-amortizat după câteva rotații. Articulația trece automat la modul de activitate "normal" atunci când cobori de pe bicicleta de interior.

Coborârea asistată a rampelor cu Kenevo

Coborârea asistată a rampelor

O nouă funcție a Kenevo oferă suport intuitiv în timp ce mergeți pe rampe. Acest lucru îmbunătățește stabilitatea și vă poate susține mobilitatea, atât în interior, cât și în afara locuinței.

Funcția de fotoliu rulant

Funcția de fotoliu rulant

Datorită gardei la sol suplimentare, Kenevo facilitează, de asemenea, statul într-un scaun cu rotile. Cu o singură mișcare a mâinii, articulația protetică de genunchi poate fi blocată între o poziție ușor flexată sau aproape complet extinsă. Acest lucru previne împiedicarea protezei pe suprafața de mers.

Beneficii suplimentare în viața de zi cu zi cu Kenevo

Beneficii suplimentare în viața de zi cu zi

Încărcarea articulației de genunchi Kenevo poate fi realizată ușor, fără a scoate capacul de spumă. În plus, o nouă funcție de îmbrăcare face ca proteza să fie mai ușor de îmbrăcat datorită flexiei complete a articulației de genunchi. Acest lucru ușurează viața de zi cu zi și lasă mai mult timp pentru activități mai importante.

Experiența utilizatorului

Bob in a cafe

Bob și articulația lui de genunchi Kenevo

Mașinile sunt pentru Bob cea mai mare pasiune. Pentru acesta este importantă să își poată organiza ziua cât mai flexibil posibil. La acest aspect, articulația de genunchi Kenevo contribuie mult oferindu-i lui Bob siguranță de fiecare dată când pășește.

Detlef and his physiotherapist in the therapy room

Detlef și articulația lui de genunchi Kenevo

Detlef se simte bine în confortul de acasă, dar în același timp iubește plimbările și nu ratează niciodată una. Îi place să-și vadă nepotul jucând fotbal. După amputarea piciorului, din cauza vârstei, nu s-a mai simțit foarte nesigur, dar articulația de genunchi Kenevo l-a ajutat să își recâștige încrederea. Aceasta îi oferă siguranță de fiecare dată când pășește.

Michael and his physiotherapist on the stairs

Michael și articulația lui de genunchi Kenevo

Michael cu ajutorul articulației de genunchi Kenevo a obținut cele mai bune rezultate pe parcursul reabilitării – cea mai mare provocarela la începutul reabilitării a fost construirea încrederii că articulația de genunchi îl sprijină. Împreună cu fiziokinetoterapeutul său, Michael a învățat să urce și să coboare scările și meargă pe suprafețe inegale, pas cu pas. Astăzi, Michael poartă un Genium X3. Lucrează ca specialist în logistică într-o unitate de producție și îi place să facă sport împreună cu soția și prietenii săi.

Markus, rehabilitation physiotherapist

Markus, fiziokinetoterapeut

"Kenevo este ideal pentru reabilitare pentru că această articulație se adaptează ritmului pacientului. Datorită celor trei moduri de activitate, susține pacientul și nevoile sale, în mod individual."

Christian, O&P Professional

Christian, Specialist certificat în protezare și ortezare

"Siguranța este cel mai important lucru pentru pacient imediat după amputare. Pacientul trebuie să aibă încredere că se poate baza pe proteză."

Funcționalitate

Kenevo are trei moduri de activitate. Acest lucru îi oferă o capacitate extraordinară de a se adapta la nevoile individuale ale utilizatorului și de a dezvolta abilitățile, de exemplu, în timpul reabilitării. Specialistul certificat în protezare și ortezare ajustează modul de activitate potrivit pentru tine pe articulația genunchiului.

Modul A: modul blocat

În modul A, articulația de genunchi Ottobock este blocată și nu inițiază faza de balans. Astfel, articulația de genunchi Kenevo, întregește o proteză stabilă, oferă siguranță ridicată și nu permite mișcări neașteptate.

Modul blocat este astfel recomandat dacă aveți nu aveți stabilitate și/sau asupra bontului de amputație, faceți mișcare în perimetrul locuinței și stați de cele mai multe ori în șezut.

Modul B: modul semi-blocat fără flexie în fazei de sprijin

În modul B, articulația de genunchi este blocată pe parcursul întregii faze de sprijin. Aceasta este deblocată pentru faza de balans atunci când inițiați deplasarea. Acest lucru nu este influențat de modelul de mers, de cârje sau de cadrul de mers. Kenevo inițiază întotdeauna faza de balans la momentul potrivit.

Acest mod de activitate este potrivit mai ales dacă aveți un control mediu asupra bontului de amputație, călătoriți pe distanțe scurte și vă deplasați încet.

Modul B+: modul semi-blocat cu flexie în faza de sprijin

Modul semi-blocat cu flexie în faza de sprijin corespunde modului B, dar este completat de flexia fazei de sprijin la contactul călcâiului de până la 10°. Acest lucru poate părea tehnic, dar pentru tine înseamnă că poți merge pe pante moderate. De îndată ce călcâiul tău lovește pământul, articulația genunchiului se îndoaie ușor. Acest lucru duce la o mișcare care arată natural.

Acest mod de activitate este potrivit dacă ți-ai dezvoltat deja suficientă încredere în proteza ta pentru a merge cu flexia fazei de sprijin.

Modul C: modul de randament

Obțineți un mers și mai natural, împreună cu un nivel ridicat de siguranță în modul de randament. Spre deosebire de celelalte moduri de activitate, faza de sprijin nu este blocată în modul C, ci prezintă un nivel ridicat de amortizare. Acest lucru vă sprijină atunci când mergeți pe teren neregulat, rampe și scări cu proteza pentru amputație de coapsă. Faza de balans poate fi inițiată mai devreme, ceea ce facilitează mișcările mai dinamice.

Modul de activitate C este potrivit pentru tine dacă ai un control moderat asupra bontului de amptație, ești capabil să faci față diferitelor situații de zi cu zi și te poți deplasa pe distanțe scurte până la medii în afara locuinței.